Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från San Mames där Athletic Bilbao tar emot Granada. Det har varit en hyfsad bra start på säsongen för Bilbao, som bara har förlorat två matcher efter tretton omgångar. Totalt har det blivit 19 poäng, som räcker till en nionde plats i tabellen. Gästerna Granada krigar på i botten av tabellen och har förluster i de två senaste omgångarna. Marknaden har Bilbao som stora favoriter till att vinna. I mitt tycke lutar det mesta mot att bli en tajt, tuff och målsnål drabbning.

I sin senaste La Liga match gästade Bilbao tabelljumbon Levante. Det var en tillknäppt, tråkig och chansfattig tillställning, sm slutade mållöst. Bilbao var uddlösa. De har inte lyckats näta på de två senaste omgångar. Att bryta ner Bilbao har visat sig vara en extrem uppgift för alla lag. Inget lag har släppt in färre mål än Bilbao i ligaspelet - åtta totalt. Å andra sidan har det bara blivit elva mål framåt. Bilbao är ett svårslaget lag, där bara Rayo Vallecano och Cadiz har lyckats skrälla och slå dem, på San Mames.

Gästerna Granada har bara två segrar denna säsong. I början av månaden lyckades de hålla nollan och slå Levante på bortaplan. Sedan dess har det blivit förluster. Först mot formstarka Espanyol innan landslagsuppehållet och sedan stormakten Real Madrid efter omstarten. Även Granada har haft bekymmer med målskyttet, där de har gjort ett mål fler än Bilbao. Granada befinner sig redan i bottenträsket, precis ovanför förvisso - dock med lika många poäng som Elche, som har en nedflyttningsplats.

Båda lag har avbräck. I Bilbao finns Asier Villalibre, Daniel Vivian, Peru Nolaskoain och Yuri Berchiche i sjukstugan. Hos gästerna är Monchu avstängd på mittfältet, samt att Isma Ruiz, Victor Diaz, Luis Milla och Domingos Duarte är fortsatt skadade.

Granada är mer än kapabla till att göra detta till en svår drabbning. Dock är Bilbao stabila och bjuder inte motståndarna på något. De fyra senaste ligamatcher har slutat under 2,5 mål - när Bilbao har varit i farten. Mycket tyder på att så blir fallet igen.

Därmed lägger jag ett spel på att det blir som mest två mål i detta La Liga möte när Athletic Bilbao gästas av Granada.

Speltips Athletic Bilbao - Granada:
Under 2,5 mål. Odds 1.81 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Inigo Lekue, Inigo Martinez, Yeray Alvarez, Mikel Balenziaga, Iker Muniain, Unai Vencedor, Dani Garcia, Alex Berenguer, Inaki Williams & Raul Garcia.

Preliminär startelva - Granada:
Luis Maximiano, Quini, Raul Torrente, German Sanchez, Carlos Neva, Maxime Gonalons, Yan Eteki, Antonio Puertas, Luis Suarez, Alberto Soro & Jorge Molina.
---

This is the stats tab
This is the post tip