Athletic Bilbao får inleda den första semifinalsmatchen i den spanska cupen, Copa del Rey, hemma på San Mamés, när de gästas av Levante. Eftersom vinnaren får möta antingen Sevilla eller Barcelona i finalen så är Levante den stora skräller i turneringen. Att Athletic Bilbao har gått långt är inget som förvånar någon, då laget tog sig till finalen förra säsongen. Athletic Bilbao är starka i denna turnering och går all-in för att vinna den - med tanke på att cupen är deras ända realistiska chans till en viktig titel.

Sedan Marcelino kom in som huvudtränare har det gått riktigt bra för Athletic Bilbao. De har klarat av att vinna den spanska Supercupen, där de har slagit ut Real Madrid under fulltid och Barcelona i förlängning. Även i ligan har det gått helt okej, där de har en 5 - 1 seger hemma mot Getafe nyligen. I den senaste matchen dock lyckades de inte peta dit vinnarmålet mot Valencia, i en match som slutade 1 - 1. Athletic Bilbao var ändå det klart bättre laget och bör så även vara på sin hemmaplan mot Levante.

Levante har, förutom succén i cupen, kommit igång på allvar i ligan - där laget har nätat exakt två mål i sina fem senaste ligamatcher. Då har Levante mött lag som Eibar, Cadiz, Valladolid, Real Madrid och senast Granada. I den senaste matchen mot Granada, som slutade 2 - 2, nätade lagkaptenen José Luis Morales båda målen för laget. Sedan blev han tvungen att kliva av planen med en skada i baksida lår. Han är ett enormt avbräck för laget, då han har agerat både playmaker och skyttekung.

Sedan tidigare saknas även José Campaña och Nikola Vukcevic i Levante. Athletic Bilbao är relativt skadefria där anfallsersättaren Asier Villalibre är borta månaden ut medan lagkaptenen Iker Muniain saknades senast och är återigen tveksam till start. Detta möte spelas i bäst av två matcher. Med tanke på hur starka Athletic Bilbao är på sin hemmaplan, samt att de har en förmåga att växla uppåt i cupen, så tror jag att de grejar att ta en rak seger i den första matchen, till nästan dubbla pengar.

Speltips Athletic Bilbao - Levante:
1 - odds 1.96 hos Betsafe & Nordicbet .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Ander Capa, Yeray Álvarez, Íñigo Martinez, Yuri Berchiche, Óscar de Marcos, Unai Vencedor, Dani García, Alejandro Berenguer, Iñaki Williams & Raul Garcia.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Levante:
Aitor Fernandez, Carlos Clerc, Sergio Postigo, Ruben Vezo, Jorge Miramon, Enis Bardhi, Mickael Malsa, Nemanja Radoja, Jorge de Frutos, Sergio León & Roger Marti.
---

This is the stats tab
This is the post tip