Det är aldrig enkelt att åka till Bilbao i Baskien och ta poäng på San Mamés, som är Athletic Bilbaos hemmaborg. Det var inte fallet heller för serieledarna Real Madrid senast, som räddades av en mycket kontroversiell straff, som har diskuterats flitigt i spansk media. Athletic Bilbao är extremt svårt att bryta ner och vindsnabba i kontringar. Lätt blir det inte heller för formstarka Sevilla, som själva har varit svårslagna sedan omstarten, men kan mycket väl åka på sin första förlust i detta stentuffa möte.

Det blev en förlust för Athletic Bilbao hemma mot Real Madrid, som fick en straffspark som har ägt spansk media sedan dess. Varenda kotte har uttalat sig kring hur VAR gynnar Real Madrid - men det är en helt annan historia. Athletic Bilbao gjorde återigen en stark insats överlag mot ett topplag och hade sina chanser, men Real Madrid var starka i sin defensiv. En av stora framgångarna för Athletic Bilbao denna säsong har varit målvakten Simon samt försvaret och de defensiva centrala mittfältarna.

Så Sevilla har en tuff nöt att knäcka. Sevilla själva är i regel starka bakåt, även om de har visat lite svaghetstecken efter omstarten i vissa matcher, som mot Villarreal och Valladolid. Sevilla kommer från två raka segrar över Leganes, som ligger nästsist med 3 - 0 och Eibar, som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecken, med 1 - 0. Dessa är enkla lag att slå för ett topplag, som befinner sig på fjärde platsen i tabellen. Men Athletic Bilbao blir en helt annat typ av uppgift, som kan bryta Sevilla svit.

För Sevilla har inte förlorat på de tio senaste matcher. De ska ha all eloge för detta även om motståndet inte har varit i världsklass alla gånger. Till denna match får Athletic Bilbao klara sig utan mittbacken Yeray Alvarez, men Unai Nunez har varit en fullgod ersättare som har goda meriter i La Liga. Den offensive mittfältaren Raul Garcia (som även spelat på topp) har dragit på sig sitt tionde gula kort för säsongen. Det finns goda ersättare även där då Athletic Bilbao är starka på mittfältet samt i anfallet.

Jag har svårt att se Athletic Bilbao förlora matchen. Det är nästan aldrig de förlorar två raka hemmamatcher, oavsett motstånd. Sevilla har skörtat fina framgångar, men har i mitt tycke överpresterat med tanke på spelarna i truppen. Jag spelar på att Athletic Bilbao vinner matchen, men slänger in en försäkring om Sevilla skulle kriga till sig ett oavgjort resultat. Spelet blir alltså Athletic Bilbao asiatisk handikapp +0 = förlust vid en Sevilla seger, pengarna tillbaka vid kryss och vinst vid en Athletic Bilbao seger.

Speltips Athletic Bilbao - Sevilla:
1 asian hcp 0 (samma som Athletic Bilbao draw no bet) - odds 2.20 hos 888sport , Unibet & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Ander Capa, Unai Nunez, Inigo Martinez, Yuri Berchiche, Mikel Vesga, Dani Garcia, Iker Muniain, Oihan Sancet, Inigo Cordoba & Inaki Williams.

Bekräftad startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Sergio Reguilon, Ever Banega, Nemanja Gudelj, Joan Jordan, Suso, Youssef En-Nesyri & Lucas Ocampos.
---

This is the stats tab
This is the post tip