Två av Spaniens bästa fotbollslag drabbas samman när Atletico Madrid tar emot Barcelona på Wanda Metropolitano. Marknaden har gästerna som småfavoriter till seger, medan jag anser att Atletico Madrid har "förtjänat", efter en imponerande start på säsongen, att få bära favoritskapet. Atletico Madrid är på en tredje plats och det enda obesegrade laget i La Liga. Barcelona har fått en dålig start och är nere på en åttonde plats efter att ha bara kammat hem elva poäng från sina sju matcher.

Atletico Madrid ska definitivt tas på allvar som en glödhet kandidat till ligatiteln. Både Barcelona och Real Madrid, för den delen, har diverse problem som öppnar upp för Diego Simeones mannar. Atletico Madrid har spelat riktigt bra hela säsongen där de har vunnit fem matcher och kryssat två av sina sju matcher och är bara tre poäng ifrån tabellettan Real Sociedad. Men Atletico Madrid har spelat två matcher. Mest imponerande, som vanligt är att laget oftast är omöjliga att bryta ner. De har bara släppt in två mål och nätat sjutton gånger på dessa sju matcher. Formen är stekhet med fyra raka vinster och endast ett insläppt mål.

För Ronald Koeman och hans Barcelona har det varit en dyster tid. Efter en grym säsongsinledning med två stora vinster har Barcelona haft förvånansvärt svårt att vinna. Värst har det varit på bortaplan, där de har förlorat mot Getafe och kryssat mot Alaves (trots att Barcelona fick spela länge med en man mer på planen). I den senaste match dock, på Camp Nou, slogs Real Betis med siffrorna 5 - 2, igen, men detta är Barcelona i ett nötskal nuförtiden. De krossar hemma men är kalla på resande fot.

Fortfarande är det mycket snack om Leo Messi framtid, som tar mycket energi och fokus från laget. Barcelona har redan förlorat en stormatch hemma mot Real Madrid med 1 - 3 och risken är stor att det blir poängtapp igen. Detta då Barcelona är långt ifrån en toppform och möter ett lag som är fyllt med självförtroende. Atletico Madrid kommer till start utan Luis Suarez och Lucas Torreira på grund av coronavirus, medan Stefan Savic, Hector Herrera, Mario Hermoso och Sime Vrsaljko är skadade.

I Barcelona är det avbräck på mittfältaren Sergio Busquets samt anfallaren Ansu Fati. Philippe Coutinho har kommit tillbaka från skada men är inte helt i matchform. Trots att Atletico Madrid har fler avbräck till antal är Barcelonas avbräck svårare att ersätta, i mitt tycke. Även om båda lagen vill vinna matchen är jag övertygad om att de ändå nöjer sig med ett kryss. För mig är det ändå Atletico Madrid som är favoriter och när marknaden inte håller med mig så finner jag ett stort värde i att de plockar poäng.

Speltips Atletico Madrid - Barcelona:
1X - odds 1.60 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Mario Hermoso, José Giménez, Stefan Savić, Kieran Trippier, Saúl Ñíguez, Koke, Yannick Ferreira Carrasco, Marcos Llorente, João Félix & Ángel Correa.

Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Sergi Roberto, Gerard Piqué, Clement Lenglet, Jordi Alba, Miralem Pjanic, Frenkie De Jong, Ousmane Dembélé, Lionel Messi, Pedri & Antoine Griezmann.
---

This is the stats tab
This is the post tip