Hemma på Wanda Metropolitano inleder Atletico Madrid sin La Liga säsong i Spanien när Granada gästar dem. På grund av Champions League spelet har Atletico Madrid fått vila lite längre medan gästerna har hunnit spela två ligamatcher, som de dessutom har vunnit. Förra säsongen avslutade Atletico Madrid på en tredje plats, även om de aldrig riktigt var med och utmanade om titeln. I debuten har de avbräck i truppen som gör att jag tror på minst ett Granada mål till ett riktigt fint odds.

Anledningen till att Atletico Madrid aldrig kunde kriga med Real Madrid och Barcelona i toppen var att de hade problem med att vinna sina matcher. Totalt blev det 16 oavgjorda matcher och det räcker inte för att vinna en La Liga titel. I den sista ligamatchen blev det 1 - 1 hemma mot Real Sociedad och därefter en förlust mot Leipzig med 1 - 2 i Champions League. Försvaret har inte varit lika lysande som vi har sett dem i många års tid, där de dessutom har ett stort avbräck till deras debutmatch.

Mittbacksgeneralen José Giménez har drabbats av Covid19 och kommer inte till start. Han är en nyckelspelare och en rejäl försvagning i försvaret. Som om det inte var nog har även tränaren Diego Simeone drabbats av Covid19, där han inte har kunnat träna med laget först på fredagen. Det ger honom väldigt lite tid med truppen inför seriepremiären. Anfallsmässigt har laget förstärkts genom att låna ut Álvaro Morata till Juventus och ta in Luis Suarez gratis från Barcelona. Vilken förstärkning!

Granada har inlett ligan på ett imponerande sätt med en 2 - 0 seger över Athletic Bilbao. I nästa match slog de Alaves med siffrorna 2 - 1. Båda segrarna har kommit på hemmaplan. Med tanke på vad Granada visade upp förra säsongen, där de tog 56 poäng från sina 38 matcher och hamnade på en sjunde plats i tabellen (och kvalar i Europa League mot Malmö FF), är jag inte ett dugg förvånad eftersom de är ett lag som vågar att vinna. Granada anfaller med tre forwards och går för att vinna varje match.

Då blir det också mål framåt för Granada. Det blev 52 mål på 38 match förra säsongen. Denna säsong har Granada gjort 4 mål på 2 matcher. Att göra mål på Atletico Madrid är i regel svårt, men desto lättare när Giménez är borta, samt att Granada spelar en offensiv fotboll som ger utdelning. Atletico Madrid går sällan av hemmaplanen utan att ha gjort mål och mål ska de lyckas göra på Granada också. Även Granada ska dock också ha en stor chans till att fortsätta näta och göra minst ett mål i detta möte.

När marknaden erbjuder en bra bit över dubbla pengar på att vi ska få se mål från båda sidorna kan jag inte motstå ett spel.

Speltips Atletico Madrid - Granada:
Båda lag gör mål - odds 2.60 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Renan Lodi, Felipe Monteiro, Stefan Savic, Kieran Trippier, Yannick Ferreira-Carrasco, Saúl Ñíguez, Koke, Ángel Correa, João Félix & Diego Costa.

Bekräftad startelva - Granada:
Rui Silva, Dimitri Foulquier, Jesus Vallejo, Domingos Duarte, Victor Diaz, Luis Milla, Ramon Azeez, Kenedy, Yangel Herrera, Antonio Puertas & Jorge Molina.
---

This is the stats tab
This is the post tip