Atlético Madrid:

Diego Simeone hoppas på att kunna inleda den nya säsongen precis som man avslutade den förra. Atlético Madrid var La Ligas allra främsta lag under den andra halvan av säsongen när ”Cholo” återupptäckte identiteten som lett Los Colchoneros till sådana framgångar tidigare.

Under sommaren har Atlético adderat två värvningar på fri transfer från England: Mittbacken Caglar Söyuncu och Chelseas rutinerade general César Azpilicueta, samt Javi Galán från Celta Vigo. I övrigt är truppen sig lik, även om João Félix inte tycks ingå i Simeones planer för framtiden. Antoine Griezmann var måhända La Ligas främste spelare under fjolårssäsongen och kommer fortsätta vara en nyckel för Atlético även denna säsong.

José María Giménez och Reinildo är skadade och Axel Witsel är avstängd. Efter några om och men har Atlético även lyckats registrera nyförvärvet Söyuncu som är tillgänglig för spel i premiären.

Granada:

Det blev blott en ettårig sejour i Segunda División för Granada som studsade direkt upp i den spanska fotbollens finrum. Paco López lag vann Segundan med 75 inspelade poäng på 42 matcher. Under sommaren har Granada förstärkt med en rad spelare, där vi finner Shon Weissman, Gerard Gumbau, Famara Diedhiou, Wilson Manafa och Real Madrid-lånet Jesús Vallejo.

Får en tuff utmaning i huvudstaden direkt i återkomsten till La Liga, men López gäng – som föll i genrepet mot Almería med 1-0 – har inga skador som gäckar.

Kan Atlético bygga vidare på vårformen?

Atlético är storfavorit i premiären mot nykomlingen Granada och brukar vara svårslagna på hemmaplan där man under våren avslutade med nio raka segrar. Granada får ett tufft välkomnande i återkomsten till La Liga och Atlético Madrid gäller som tydlig favorit. Atlético Madrid att vinna och hålla nollan finns till 2,05 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip