På Nationalarenan, Friends Arena, har vi nöjet att välkomna Atletico Madrid från Spanien och de italienska mästarna Juventus, när de ska spela den tredje och sista matchen i vänskapsturneringen International Champions Cup. Självaste turneringen är redan vunnen av Benfica, så här ska lagen spelas ihop. Detta gäller speciellt för Atletico Madrid, då La Liga börjar veckan därpå. Då det är två av världens absolut bästa försvar som ställs mot varandra i en vänskapsmatch ska det inte bli något målkalas.

När lagen möttes förra säsongen i åttondelsfinalerna av Champions League, då motivationen alltså var på topp hos båda lagen, låg oddset på under 2,5 mål i matchen på cirka 1.50. Nu är det en vänskapsmatch och då erbjuds oddset 2.06. I mitt tycke ger båda lagen betydligt mer i en åttondelsfinal av Champions League än vad de kommer att göra i en vänskapsmatch, i en turnering som redan är avgjord. Inget av lagen kommer heller att skita i matchen, så det blir ändå fokuserade spelare på planen.

Atletico Madrid har i vanlig ordning varit riktigt skickliga på att försvara sig under försäsongen. Ingen trodde väl heller något annat, så klart. Det är egentligen endast i 7 - 3 segern mot storebror Real Madrid som det har spårat ur. I övrigt har Atletico Madrid hållit nollan mot Numancia, Chivas och MLS All-Stars. Ett mål släpptes in borta mot Atletico San Luis, som fick spela matchen hemma. Mot Juventus blir det återigen all fokus för att stärka försvarsspelet inför ligapremiären mot Getafe.

Den gamla damen tågar på i vanlig ordning. De kommer till matchen från en 1 - 1 match, i just denna vänskapsturnering International Champions Cup, mot Inter. Juventus har som bekant värvat mittbacken Matthijs de Ligt från Ajax för att förstärka försvaret ytterligare. Framåt är de starka men lyckades inte övertyga helt mot Inter och ännu svårare blir det mot Atletico Madrid. Det kommer också att bli en del rotation bland anfallarna, som tidigare i turneringen, vilket inte direkt gynnar målskyttarna.

Därmed finner jag ett värde i dubbla pengar på att denna match slutar med max två insläppta mål. Så jag lägger ett spel på under 2,5 mål i matchen till 2.06 i odds.

Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Lite halvrolig kuriosa... Efter att Juventus hade förlorat borta mot Atletico Madrid med 0 - 2 i den första åttondelsfinalen i Champions League förra säsongen gick Ronaldo ut från bussen i returmötet i Turin, raka vägen fram till en journalist som han hade bestämt sig för att dissa och ge svar på tal och sade, utan att ha blivit frågad om något:
"Jag har vunnit fem Champions League titlar. Atletico Madrid har inte vunnit några."
Sedan gick Ronaldo vidare bara in till omklädningsrummet, tog på sig sin Juventus tröja och gjorde 3 mål. Matchen slutade som bekant 3 - 0 och Juventus gick vidare till kvartsfinal där Ajax blev för svåra.

Detta är inte helt relevant till denna speltips men en liten poäng är ändå att nu är det inte så att Juventus ligger under med 0 - 2 och behöver jaga, utan en vänskapsmatch, så motivationen är långt ifrån den som var i Turin i returmötet i Champions League.
----

Bekräftad startelva Atletico Madrid:
Jan Oblak, Kieran Trippier, Jose Gimenez, Stefan Savic, Renan Lodi, Koke, Saul Niguez, Marcos Llorente, Thomas Lemar, Joao Felix & Alvaro Morata.

Bekräftad startelva Juventus:
Wojciech Szczesny, Alex Sandro, Giorgio Chiellini, Matthijs de Ligt, Mattia De Sciglio, Adrien Rabiot, Miralem Pjanic, Sami Khedira, Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain & Douglas Costa.
---

This is the stats tab
This is the post tip