Topplaget Atletico Madrid är stora favoriter till att vinna över Mallorca som gästar dem på Wanda Metropolitano. Atletico Madrid, som låg under två gånger mot Barcelona senast, tog en viktig poäng i kampen om den tredje platsen i La Liga tabellen. Atletico Madrid har Sevilla med två poäng bakom sig, men det ska mycket till för att Atletico Madrid inte ska spela Champions League nästa säsong, med tanke på att det är sju poäng ner till Getafe. För Mallorcas del är alla poäng viktiga i kampen om överlevnad.

Atletico Madrids båda kvitteringsmål kom på två straffar då Barcelona slarvade i försvarsarbetet. I vanlig ordning backade Atletico Madrid hem mycket och gjorde det svårt för Barcelona att komma till riktigt vassa avslut, men helt osårbara var inte Atletico Madrid i försvaret ändå. Större problem hade Atletico Madrid dock i anfallsspelet som inte direkt hotade så mycket. Formen är ändå bra hos Atletico Madrid som innan Barcelona matchen hade tagit fyra segrar. Men endast en av dem var en storseger.

För Atletico Madrids del har det blivit en vana att vinna knappt sina matcher. Oftast skrivs slutsiffrorna vid vinsterna till 1 - 0 eller 2 - 1. Detta är väldigt tänkbart även när Mallorca kommer på besök. Till denna match får Atletico Madrid mittbacken Stefan Savic och mittfältaren Koke tillbaka efter avstängning. Dessa kan behövas med tanke på att Mallorca gjorde en lysande insats senast när de slog pånyttfödda Celta Vigo hemma med hela 5 - 1. Mallorca var kliniska i sina avslut och tog vara på sina chanser.

Det var en viktig seger för Mallorca eftersom de ligger på den sista nedflyttningsplatsen och ovanför dem ligger just Celta Vigo, med fem poäng före i tabellen. Det är fem matcher kvar att spela och en poäng eller fler i mötet mot Atletico Madrid skulle betyda hela världen för Mallorca. Så jag är säker på att Mallorcas fokus blir försvar i första hand och kontringar och omställningar som gäller i offensiven. Lite som Atletico Madrid själva brukar spela. Därmed tror jag inte på någon utklassning från Atletico Madrids sida, som endast har vunnit stort en gång sedan omstarten. Så jag litar på att Mallorca täcker handikapp linan på +1,5 mål.

Speltips Atletico Madrid - Mallorca:
2 asian hcp +1,5 (Mallorca +1,5 mål) - odds 1.89 hos Casumo , Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Manuel Sanchez, Stefan Savic, Jose Gimenez, Kieran Trippier, Saul Niguez, Marcos Llorente, Yannick Carrasco, Koke, Joao Felix & Alvaro Morata.

Bekräftad startelva - Mallorca:
Manolo Reina, Alejandro Pozo, Aleksandar Sedlar, Antonio Raillo, Fran Gamez, Daniel Rodriguez, Idrissu Baba, Aleix Febas, Takefusa Kubo, Aleksandar Trajkovski & Juan Hernandez.
---

This is the stats tab
This is the post tip