Kampen om fjärdeplatsen i den spanska La Liga tabellen äger rum på Wanda Metropolitano där de regerande mästarna Atletico Madrid tar emot nykomlingen Rayo Vallecano. Atletico Madrid parkerar på en femte plats, där de har en poäng upp till fyran Rayo Vallecano - som gör en magisk säsong i La Liga. Atletico Madrid måste steppa upp och har en stor möjlighet att göra det här.

Året 2021 avslutades på värsta möjliga sätt för Atletico Madrid - som förlorade fyra raka ligamatcher mot Mallorca, Real Madrid, Sevilla och Granada. Det är 17 poäng upp till ärkerivalen Real Madrid, som är i serieledning. Det stabila försvaret har svikit laget medan anfallarna har haft bekymmer med att hitta nätmaskorna. Kvalité finns dock i massor. På hemmaplan är Atletico Madrid alltid starka. Ett uppehåll kan mycket väl har gjort dem väl, då även mittbackschefen Jose Gimenez har återvänt från skada.

Marcos Llorente och Stefan Savic är skadade i Atletico Madrid, där Koke, Joao Felix, Antoine Griezmann och Hector Herrera har drabbats av Covid 19. Gästerna Rayo Vallecano har själva bett om att få denna match framflyttad, i och med en Covid-smitta i truppen. Rayo Vallecano riskerar att sakna över en handfull spelare, som anfallsstjärnan Radamel Falcao. Vidare är Alvaro Garcia, med 5 ligamål, skadad. Sedan är inte Rayo Vallecano, som är ligans absolut bästa hemmalag med 8 segrar på 9 matcher, något vidare på bortaplan. Utanför Campo de Futbol de Vallecas har de 6 förluster på 9 ligamatcher. Senast 0 - 2 mot Villarreal.

Förr eller senare måste det rassla till för stormakten Atletico Madrid. Eftersom Rayo Vallecano är svaga på bortaplan har de en stor möjlighet att ta en förlösande seger. Atletico Madrid är både ett och två nummer större än nykomlingen - som i vanliga fall hade kunnat ge mästarna en tuff tillställning. Dock blir det svårt med Corona i truppen. Jag spänner bågen lite extra och lägger ett spel på att Atletico Madrid inleder det nya året med att vinna med fler än ett mål i marginal, till över dubbla pengar i odds.

Speltips Atletico Madrid - Rayo Vallecano:
1 asian -1,5 (samma som Atletico Madrid -1,5 mål) - odds 2.10 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Kieran Trippier, Jose Gimenez, Mario Hermoso, Renan Lodi, Yannick Carrasco, Rodrigo De Paul, Geoffrey Kondogbia, Thomas Lemar, Angel Correa & Luis Suarez.

Preliminär startelva - Rayo Vallecano:
Ivan Arboleda, Ivan Balliu, Esteban Ariel Saveljich, Alejandro Catena, Kevin Rodrigues, Santi Comesana, Oscar Valentin, Isi Palazon, Oscar Trejo, Andres Martin & Sergi Guardiola.
---

This is the stats tab
This is the post tip