Australien:

Vilken match den här kvartsfinalen har potential att bli! Australien hade ett bökigt gruppspel där man till slut tog sig vidare, trots förlusten mot Nigeria, och i åttondelsfinalen stod Tony Gustavssons lag för en bra insats när man avfärdade Danmark med en 2-0-seger där Caitlin Foord och Hayley Raso gjorde målen för The Matildas.

Inför kvartsfinalen handlar nästintill allt i värdnationen om huruvida storstjärnan Sam Kerr är redo för att återvända till startelvan eller ej. Kerr gjorde sitt första framträdande i turneringen efter vadskadan som gäckat henne i gruppspelet när hon gjorde ett bejublat inhopp mot Danmark. Om Kerr är redo för spel så kommer hon självklart starta – hon är Australiens och kanske hela turneringens största stjärna – och frågan är då bara vem som får bereda väg för Chelsea-anfallaren. Mot Danmark startade Mary Fowler i anfallsrollen, understödd av Emily van Egmond, med Caitlin Foord positionerad till vänster.

Mötte Frankrike i ett av genrepen inför mästerskapet och vann då, i mitten av juli, med 1-0 efter att Mary Fowler gjort matchens enda mål.

Frankrike:

Hade inga bekymmer att ta sig förbi Marocko i sin åttondelsfinal och vann tryggt med 4-0 utan att förta sig. Hervé Renards lag tog en 3-0-ledning redan när matchklockan tickat upp till 23 minuter efter mål av Kadidiatou Diani, Kenza Dali och Eugénie Le Sommer. Frankrike kunde sedan kosta på sig att slå av på takten en aning, men segersiffrorna kunde blivit betydligt större än 4-0 som blev slutresultatet efter att Le Sommer adderat sitt andra mål för matchen.

Frankrike fortsätter att växa in i turneringen och blir bättre och bättre under Renards ledning. Frankrike har en vass offensiv där Diani och Le Sommer framför allt visar finfin form, precis som den något oortodoxa vänsterkanten där Renard använder två vänsterbackar – PSG:s Sakina Karchaoui och Lyons Selma Bacha – som stormar fram längs kanten och som fungerat utmärkt såhär långt i mästerskapet. Samtidigt har Frankrikes defensiv – där Wendie Renard är centralfigur – inte varit osårbar och man släppte in mål mot Brasilien, såväl som hela tre mål i avslutande gruppspelsmatchen mot Panama.

Frankrike spelbolagens favorit – trots Australiens hemmafördel

Jag har hela tiden varit Team Frankrike i det här mästerskapet och trott att Hervé Renards lag ska ta sig till semifinal. Nu har spelbolagen också svängt och Frankrike kliver in i den här semifinalen som favorit, 2.14, mot värdnationen Australien, trots att värdnationen åtnjuter hemmapublikens stöd och trots att Australien besegrade Frankrike i träningsmatchen inför VM.

Frankrike har dock växt in i turneringen och funnit sitt spel mer och mer under den knappa tid Renard haft vid tränarrodret, samtidigt som Australien haft en lite upp-och-ned-turnering. Om Sam Kerr är redo för att sätta avtryck på VM är det dock ett gigantiskt tillskott och som kommer ställa rejäla frågetecken för en fransk defensiv som inte alltid övertygat fullt ut. Samtidigt börjar Frankrike hitta mer och mer rätt i offensiven där man hotar gång på gång längs vänsterkanten med Bacha och Karchaoui och där Diani och Le Sommer är kvalitetsspelare mer centralt i banan. Jag tror det här kan bli lite mer målglatt och underhållande än vad oddsen påvisar och tycker över 2 mål till 1,69 hos Pinnacle är intressant.
This is the stats tab
This is the post tip