På Fisht Olympic Stadium i Sochi spelas ett möte i Confederations Cup mellan Australien och VM-mästarna Tyskland. Det är en match i första rundan där Tyskland är storfavoriter givetvis. Då vinnaroddset på Tyskland i matchen är relativ låg finner jag ett betydligt högre värde i att spela på att Tyskland återigen ska vinna första halvleken och därefter även matcher till en bit över dubbla pengarna.

Det är inte lätt att bedöma Australien, eftersom de spelar sina kvalmatcher oftast mot betydligt sämre motståndare än egentligen vilket Europeiskt land som helst. I kvalet till VM har de nyligen besegrat Saudi Arabien med 3-2 och Förenade Arabemiraten med 2-0, med dessförinnan förlorat mot Finlands U20 med 0-2 och i den senaste matchen blev det 0-4 mot Brasilien. I mitt tycke vittnar det ändå om att de är flera nivåer lägre än självaste fyrfaldiga VM-mästarna Tyskland.

Det är ett spännande lag som Joachim Löw kommer med till Ryssland, som består av en hel del framtida storstjärnor som ska ta ytterligare ett steg uppåt i karriären. De är unga, de är hungriga och redo att visa från start att de ska banne mig ha en plats i nästa års fotbolls-VM. Tittar vi till kvalet så har Tyskland dominerat sin grupp och endast släppt in ett mål. Så här har de spelat:

Norge - Tyskland 0 - 3
Tyskland - Nord Irland 2 - 0
San Marino - Tyskland 0 - 8
Azerbaijan - Tyskland 1 - 4
Tyskland - San Marino 7 - 0

I samtliga matcher ovan har Tyskland haft ledningen i pausvilan och därefter även vunnit matchen. Utan överdrift kan man säga att Australien spelar ungefär på den nivån som Norge, Azerbaijan och Nord Irland gör i dag. Därmed är det ett stort värde i att spela på att Tyskland återigen vinner första halvleken och sedan även matchen mot Australien till 2.15 i odds. Spelet läggs hos Ladbrokes.