På Olympiastadion i Baku spelar Azerbajdzjan sin andra VM-kval match när Serbien gästar dem. Azerbajdzjan har under sin sex dagar vila efter premiärförlusten mot Portugal spelat en vänskapsmatch mot värdnationen Qatar. För gästerna är detta en tredje tävlingsmatch på bara nio dagar så en hel del trötthet har smugit sig in i den serbiska landslagstruppen. Portugal matchen kostade serberna en hel del energi och någon storvinst i bortamötet mot Azerbajdzjan är inte att räkna med, i mitt tycke.

Förlusten mot Europa- och Nations League mästarna Portugal, i en match som spelades på neutral mark i Turin, var inget att skämmas för, även om Azerbajdzjan spelarna var besvikna över tillvägagångssättet. Det som i slutändan skiljde lagen åt var ett självmål av lagkaptenen Maksim Medvedev. Förvisso hade Portugal ett massivt bollinnehav men Azerbajdzjan var skickliga i sitt försvarsagerande och svåra att bryta ner. Därefter roterade Azerbajdzjan kraftigt i truppen och spelade en vänskapsmatch mot Qatar där de hade en ledning i pausvilan men släppte in två snabba mål i början av den andra halvleken och förlorade med 1 - 2.

Serbien inledde sitt äventyr med att ta en trepoängare hemma mot Irland, i en jämn match som slutade 3 - 2. Anmärkningsvärt är att irländarna hade två skott på mål, som båda gick in. Försvaret är en känd akilleshäl och detta gick även att se mot Portugal, där Diogo Jota nätade två gånger innan pausvilan. Serbien har en vass offensiv och lyckades komma in i matchen genom mål av Aleksandar Mitrovic och Filip Kostic. I slutet av matchen nätade Cristiano Ronaldo vinnarmålet för Portugal, trodde han, men i VARs frånvaro tog domaren "det säkra före det osäkra" och gav inget mål. Mötet slutade därmed med siffrorna 2 - 2.

Det som gör att jag inte riktigt tror på serberna, i alla fall inte på en storseger, förutom det tuffa spelschemat, är deras sårbara försvar, samt faktum att de är okonsekventa där de har lyckats vinna bara tre av sina senaste tretton matcher, i alla tävlingar.

I vänskapsmatchen mot Qatar luftades en massa spelare men till denna match återvänder Azerbajdzjan till sin ordinarie startelva, som är mer utvilade än serberna och utan nya avbräck. I Serbien saknas Nikola Milenkovic i försvaret, efter att ha blivit utvisad sent mot Portugal, samt att försvarskollegan Milos Veljkovic har lämnat landslagstruppen på grund av en skada.

Jag spelar på att Azerbajdzjan täcker handikapp linan på asian på +1,5 mål, vilket innebär en förlust vid två eller fler måls seger för Serbien (2–0, 3–1, etc.) och vinst vid en ett måls seger för Serbien, oavgjort i matchen eller en rak Azerbajdzjan seger.

Speltips Azerbajdzjan - Serbien:
1 asian +1,5. Odds 1.83 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Azerbajdzjan:
Shakhruddin Magomedaliyev, Anton Krivotsyuk, Badavi Huseynov, Elvin Badalov, Maksim Medvedev, Azer Salahli, Ismayil Ibrahimli, Emin Makhmudov, Abbas Huseynov, Anatoliy Nuriyev & Ali Ghorbani.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Serbien:
Predrag Rajkovic, Uros Spajic, Stefan Mitrovic, Strahinja Pavlovic, Filip Kostic, Nemanja Maksimovic, Sergej Milinkovic-Savic, Nemanja Radonjic, Nemanja Gudelj, Dusan Tadic & Aleksandar Mitrovic.
---

This is the stats tab
This is the post tip