Malmö FF åker till Nordirland för returmatch mot Ballymena.
Mitt spel: Under 4,5 mål i matchen.

Skåningarna körde över Ballymena på ett ganska obarmhärtigt sätt i match ett. 7-0 blev det efter att MFF bland annat gjort sex mål under en 25-minutersperiod. Motståndet är inte i säsong och håller väl knappt division ett-klass. Hade inte en tillstymmelse till målchans i första matchen och såg rent allmänt rätt svaga ut.

Dubbelmötet är därmed såklart 100% avgjort. Och Malmö är mitt uppe i en allsvensk guldstrid, där de tar emot Sirius på söndag innan det vankas fortsatt EL-kval. Tätt schema och ett avgjort möte - det öppnar upp för rotation här. I skrivande stund har jag inte sett något Rösler-uttalande om detta, men det måste helt enkelt bli så. Vi vet att Traustasson inte kommer spela efter den stämpling han råkade ut för mot DIF i söndags. Markus Rosenberg bytte tidigt där också - har oerhört svårt att se honom spela i den här matchen också, han behövs fräsch till senare. En nyckelspelare som Christiansen finns det inte heller någon anledning att riskera. Spelare med många minuter i benen den sista tiden; Larsson, Rieks och Lewicki - har nog bra chans att få ledigt här också. Bänken senast: Rakip, Berget, Bonke Innocent, Gall, Safari och Molins lär utgöra stommen i startelvan.

För det räcker ju för Malmö att spela av den här matchen. Hade det varit en hemmamatch hade de kanske velat bjuda hemmafansen på lite bra spel, men nu är det Nordirland som gäller. Finns ingen anledning att blåsa på i 90 minuter och ösa på. En reservbetonad icke-samspelt MFF-elva kommer också ha sämre förutsättningar att bryta ner ett förmodat lågt stående och hårt kämpande nordirländskt lag som kommer vilja sälja sig dyrt.

Oavsett vilken MFF-elva det blir kommer nordirländerna ha svårt att skapa något av egen kraft. Såg som sagt väldigt tama ut senast och hade knappt en tillstymmelse till målchans. Så jag tror MFF kommer lida mer av en roterad elva offensivt än defensivt.

Så jag ser framför mig en rätt död och tempofattig match där ett reservbetonat MFF säkert vinner, men jag tror inte det blir lika stort som i match ett.

0/1-2,3 i min bok.

This is the stats tab
This is the post tip