Stormakten Barcelona har en enkel match framför sig när Alaves gästar dem på Camp Nou i den spanska La Liga. Innan cupförlusten mot Sevilla hade Barcelona radat upp sex segrar i rad, i alla tävlingar, om man räknar med förläningen i cupen också. Bortser vi från cuperna har Barcelona sex raka ligasegrar och en liten chans att jaga ikapp Atletico Madrid - som senast tappade poäng. Alaves, som är indragna i bottenstriden, har ingenting att sätta emot så Barcelona ska bara ta en ny trepoängare.

Den stora framgångsfaktorn detta år är att Antoine Griezmann har kommit igång och gjort en massa mål och assister. Det har även Frenkie De Jong lyckats med. Detta har också motiverat Leo Messi att hitta tillbaka till storformen, vilket slutligen har resulterat i en massa segrar för Barcelona. Ändå blev det förlust senast mot Sevilla i den första av två semifinaler, i den spanska cupen. Inför mötet hade Sevilla vunnit sina sju senaste matcher, i alla tävlingar, där de hade hållit nollan i sex utav dessa matcher.

Men det var ett tufft bortamöte mot de regerande Europa League mästarna som är ett av Europas formstarkaste lag, där Barcelona ändå har en chans i returen på Camp Nou. I nästa match väntar Alaves, som ligger två poäng ovanför nedflyttningen. Alaves kommer till matchen från en 1 - 0 seger mot Valladolid - som ligger på den sista nedflyttningsplatsen. I övrigt har Alaves form varit dålig med förluster detta år mot Real Madrid, Sevilla, Almeria (i cupen med 0 - 5), Cadiz och Atletico Madrid.

Barcelona dras fortfarande med en drös av skador på Gerard Piqué, Ansu Fati, Philippe Coutinho, Sergi Roberto, Ronald Araujo, Martin Braithwaite och Miralem Pjanic. Det är oklart om någon av dem är tillbaka till denna kamp. Om vi tittar på vilken startelva Barcelona ändå kommer till matchen med så är det en hel del världsspelare som kan blåsa bort ett bottengäng som Alaves. Då formen i Barcelona också är på topp litar jag på att de vinner i ligan igen och att de segrar med fler än ett måls marginal.

Speltips Barcelona - Alaves:
1 asian -1,5 (samma som Barcelona -1,5 mål) - odds 1.93 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Junior Firpo, Oscar Mingueza, Frenkie De Jong, Clement Lenglet, Ilaix Moriba, Sergio Busquets, Riqui Puig, Francisco Trincão, Antoine Griezmann & Leo Messi.

Bekräftad startelva - Alaves:
Fernando Pacheco, Florian Lejeune, Alberto Rodríguez, Ruben Duarte, Martin Aguirregabiria, Rodrigo Andres Battaglia, Tomas Pina, Iñigo Córdoba, Édgar Méndez, Lucas Pérez & Joselu.
---

This is the stats tab
This is the post tip