Stormakten FC Barcelona har en lämplig uppgift på Camp Nou när de gästas av nykomligen Real Mallorca, i den spanska La Liga. Barcelona är tvåan i tabellen, med hela 15 poäng upp till ärkerivalen Real Madrid i toppen. Även om ligaracet är kört kommer Barcelona vilja avsluta säsongen på bästa möjliga sätt. Gästerna Mallorca har en seger i ryggen - mot tabelljumbon. Dock räcker Mallorca inte till. De har en otroligt svagt bortafacit som ger Barcelona chansen att vinna detta möte med stora siffror.

Det var inte länge sedan Barcelona hade 7 raka segrar i La Liga. Sviten bröts överraskande mot Cadiz. Dock så reste sig spelarna direkt och vann mot Alexander Isak och hans Real Sociedad. Men så blev det en ny oväntad förlust mot Rayo Vallecano. En reaktion är att vänta då Barcelona inte heller ännu har säkrat en topp fyra placering. Det är 6 poäng ner till femman Real Betis. Så det gäller att vara på tårna. Kvar att möta efter detta möte har de Real Betis, Celta Vigo, Getafe och Villarreal i ligaspelet.

Mallorca krigar för sin överlevnad. De ligger på den nedre halvan - med två poäng ner till bottenzonen. Bottenstriden är jämn i La Liga, där ytterst få marginaler kommer vara helt avgörande. Mallorca har visat sig vara starka på hemmaplan och nyligen besegrat mästarna Atletico Madrid och tabelljumbon Deportivo Alaves. Dock är formen urusel på bortaplan. De är nästsämst av alla på bortaplan, med 12 förluster på 16 försök. Efter detta möte väntar Granada, Sevilla, Rayo Vallecano och Osasuna.

I Barcelona väntas Sergi Roberto, Sergino Dest och Pedri vara tillbaka. Hos Mallorca är Jaume Costa, Aleksandar Sedlar och Dominik Greif tillbaka medan Vedat Muriqi är avstängd. Fast det gör ingen skillnad. Mallorca läcker in mål på bortaplan.

Jag spänner bågen lite extra och lägger ett spel på att Barcelona vinner över Real Mallorca med fler än ett mål i skillnad.

Speltips Barcelona - Mallorca:
1 asian -1,5 (samma som Barcelona -1,5 mål) - odds 1.93 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Dani Alves, Ronald Araujo, Gerard Pique, Jordi Alba, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Gavi, Ousmane Dembele, Pierre-Emerick Aubameyang & Ferran Torres.

Preliminär startelva - Rayo Vallecano:
Sergio Rico, Pablo Maffeo, Martin Valjent, Antonio Raillo, Brian Olivan, Takefusa Kubo, Iddrisu Baba, Salva Sevilla, Dani Rodriguez, Kang In Lee & Abdon Prats.
---

This is the stats tab
This is the post tip