Champions League är tillbaka där årets första match bjuder på ett gigantmöte i åttondelsfinalen mellan Barcelona och fjolårets finalister PSG. Båda lagen har segrar i ryggen i respektive ligor och det är Barcelona som får bära favoritskapet. Det är inte så konstigt med tanke på att Barcelona verkligen har steppat upp, där ett flertal spelare har rest sig och presterat på topp. Detta kommer, i mitt tycke, att vara avgörande i det första av två möten, samt att PSG har ett flertal nyckelspelare borta pga skador.

Fixstjärnan Leo Messi är ett av dem som har höjt sin nivå detta år. Efter en seg inledning på säsongen, där hann tidigare bad om att bli frisläppt, har han tagit sin kaptensbindel på allvar. Han har nätat flest gånger efter Luis Suarez i den spanska La Liga, nämligen 15 mål. I den senaste matchen hemma mot Alaves nätade han två gånger i 5 - 1 segern. Detta var Barcelonas sjunde raka ligaseger, så formen är på topp. Andra som Antoine Griezmann och Frenkie de Jong har haft en fantastisk start på året 2021.

Barcelona avslutade sin Champions League grupp genom att komma på en andra plats, med lika många poäng, bakom Juventus. För båda lagen blev det fem segrar och en förlust - som kom mot varandra just. Gästerna PSG har vunnit sin grupp, med lika många poäng som tvåan Leipzig, där båda lagen har fyra segrar och två förluster. Sedan dess har PSG bytt tränare till Mauricio Pochettino, då laget hade en seg inledning på säsongen. PSG har nu tre raka ligasegrar och därmed en bra form i ligan.

Fast för att slå Barcelona på Camp Nou krävs det mer än så. Barcelonas stora mål denna säsong är just en Champions League titel. I Barcelonas trupp saknas sedan tidigare Ansu Fati, Philippe Coutinho och Sergi Roberto. Laget har dock klarat sig utmärkt utan dessa herrar, samt att de får mittbacksgeneralen Gerard Piqué tillbaka från start. Betydligt värre är det i PSG där deras fixstjärna Neymar är borta på grund av skada. Det är även anfallskollegan Angel Di Maria, som dras med en lårskada. Den defensiva trioen Colin Dagba, Timothee Pembele och Juan Bernat är också borta, så det är en massa avbräck i PSGs trupp.

Då Barcelona har hittat storformen och nätar i massor, speciellt på hemmaplan, kommer detta att bli ett jobbigt möte för PSG, som får klara sig utan en massa nyckelspelare. Därmed finner jag ett stort värde i att Barcelona segrar i den första åttondelsfinalen.

Speltips Barcelona - PSG:
1 - odds 2.07 hos Betsafe & Nordicbet .

---
Bekräftad elva Sportsgambler.com - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Sergino Dest, Gerard Piqué, Clement Lenglet, Jordi Alba, Sergio Busquets, Frenkie De Jong, Pedri Gonzalez, Ousmane Dembele, Leo Messi & Antoine Griezmann.

Bekräftad elva Sportsgambler.com - PSG:
Keylor Navas, Alessandro Florenzi, Marquinhos, Presnel Kimpembe, Layvin Kurzawa, Idrissa Gana Gueye, Leandro Daniel Paredes, Moise Kean, Marco Verratti, Kylian Mbappe & Mauro Icardi.
---

This is the stats tab
This is the post tip