Arsenal möter ett Bate Borisov vars liga har uppehåll.

Tidigare möten i EL 2017
Arsenal - Bate 6-0
Bate - Arsenal 2-4

VITRYSKA LIGAN
1. BATE 30 23 4 3 55:24 73

Premier League
26 15 5 6 53:37 50

Arsenal borta
13 5 3 5 25:26 18

Formen
V, F, V, F, V

Senaste match
Huddersfield - Arsenal 1-2

Visst, Arsenal kanske inte toksatsar på Europa League med tanke på att man fortfarande är med i CL-racet i Premier League. Men det är en viktig livlina. Vinner man EL så får man som bekant en plats i nästa säsongs CL, viktigt!

Arsenal kommer att rotera efter segern mot Huddersifeld - och inför söndagens match Southampton hemma - men även om Arsenal roterar så har man ett bättre lag än vitryssarna. Bate vann ligan förra säsongen och har nu bara fått nöja sig med träningsmatcher inför det här mötet. Precis som MFF alltså så har man alltså en riktig "bajsmacka" i och med att den sista tävlingsmatchen var innan nyår. Närmare bestämt när man slog PAOK i gruppspelsfasen.

Arsenal vann som sagt mot Hudds i lördags och borde ändå ha hyfsat fräscha ben är i Vitryssland. Några avbräck är det, men truppen är som sagt ändå bra nog för att slå ett Bate utan matchformen uppe. Arsenal vann 5/6 matcher i sin Europa League-grupp bestående av Vorskla, Qarabag och Sporting. Enda krysset kom hemma mot Sporting (0-0).

Viktig match inte minst för tränaren Unai Emery som inte vill ha ett uttåg mot Bate på sitt cv. Jag tror att Arsenal kommer försöka ta tag i taktpinnen direkt här, gasa på för att få hål på Bate och sedan förhoppningsvis kunna kontra in fler bollar och göra hemmamatchen till en dag på jobbet bara.

Preliminära elvor (Whoscored)

Bate (4-3-3) Scherbitski - Rios, Volkov, Filipenko, Filipovic - Baga, Dragun, Ivanic - Skavysh, Signevich, Stasevich

Saknar: -

Arsenal (4-3-3) Cech - Lichtsteiner, Mustafi, Koscielny, Monreal - Guendouzi, Xhaka, Suárez - Mkhitaryan, Aubameyang, Özil

Saknar: Holding, Bellerin, Welbeck, Sokratis. Osäkra: Xhaka, Ramsey, Aubameyang, Özil

SPELTIPS
Jag spelar Arsenal att vinna både halvtid/fulltid till 1.87 hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip