Det väntar en blytung uppgift för stornationen Belgien när de tar sig an Kanada på Al Rayyan Stadium i fotbolls-VM i Qatar. Belgien har en till åren kommen "Golden Generation" som är sammansvetsat. Dock är Kanada, som har tagit sig till mästerskapet för första gången på 36 år, ett ungt och pyggt landslag - fullt kapabla att skrälla till sig resultat, med tanke på den fina formen. Marknaden ser på Belgien som favoriter. Men de är favoriter i fara och borde inte klara av att vinna mötet max varannan gång. Oddsvärde ligger därmed helt på kanadensarna.


Nej, förbundskaptenen Roberto Martinez lyckas in vinna titlar med Belgien. Att ta sig igenom kval är lätt som en plätt. Däremot brukar nationen underprestera kraftigt när det väl gäller. Belgien har anklagats för att inte veta hur man vinner. En hel del sanning ligger i det också. Truppen har fortsatt världsstjärnor som Manchester Citys X-faktor Kevin De Bruyne och Real Madrid målvakten Thibaut Courtois.
Ett stort avbräck är att målkungen Romelu Lukaku, som stortrivs i landslaget, är skadad. Försvaret har också blivit långsammare och sämre. I den sista tävlingsmatchen blev det en förlust mot Nederländerna. Samt därefter mot Egypten i en vänskapslandskamp.

Det osar optimism hos förbundskaptenen John Herdman och hans Kanada, som går från klarhet till klarhet. I CONCACAF regionen lyckades de näta fler gånger och släppa in minst mål. Både anfallsspelet med duon Jonathan David och Cyle Larin för hela försvaret är i toppslag. Det är en ung, snabb och talangfull trupp, som förvisso saknar erfarenhet på denna nivå. Dock finns det så mycket kvalité att de absolut inte får underskattas - något spelbolagen har gjort med sina odds. Ett stort frågetecken finns på Alphonso Davies från Bayern München, som är tveksam till start.

Oavsett är Kanada ett starkt och svårslaget landslag. En nästan likvärd motståndare, som kan utmana om ett bra resultat mot en sårbar belgisk defensiv. Jag krånglar inte till det utan lägger ett spel på att Kanada inte förlorar landskampen mot Belgien. Allt över dubbla degen i odds är av värde, i mitt tycke.

Speltips Belgien - Kanada:
X2. Odds 2.55 hos Expekt.

---
Preliminär startelva - Belgien:
Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Zeno Debast, Thomas Meunier, Youri Tielemans, Axel Witsel, Timothy Castagne, Kevin De Bruyne, Michy Batshuayi & Eden Hazard.

Preliminär startelva - Kanada:
Milan Borjan, Richie Laryea, Alistair Johnston, Steven Vitoria, Kamal Miller, Sam Adekugbe, Tajon Buchanan, Atiba Hutchinson, Stephen Eustaquio, Jonathan David & Cyle Larin.
---
This is the stats tab
This is the post tip