Siktar in mig på Grupp B och mötet mellan Benfica och Besiktas. Dynamo Keiv och Napoli är de andra två lagen i gruppen.

Benfica är med all rätt favoriter här. Portugiserna är riktigt vassa hemma på Estádio da Luz som vi fick se förra året i Champions League. Samtidigt är gästerna för dagen även dom ett erkänt bra hemmalag. Gruppen känns ganska öppen på förhand så för att avancera från gruppen tror jag det kommer att krävas att man tar sina poäng på just hemmaplan.

De regerande portugisiska mästarna Benfica har inlett ligaspelet med tre vinster och en oavgjord. Benfica fick nog många att höja på ögonbrynen under förra årets CL då man tog sig ända vägen fram till kvartsfinal. I kvartsfinalen pressade man självaste Bayern Munchen rejält - Bayern vann 1-0 hemma och på Estádio da Luz blev det 2-2 efter en mycket välspelad match.

Besiktas vann den turkiska ligan förra säsongen och man har även inlett den här säsongen starkt - sju inspelade poäng på tre matcher, två hemmavinster och en oavgjord på bortaplan.

Troliga line ups:

Benfica 4-4-2

Gomes Guedes
Pizzi Fejsa Horta Salvio
Grimaldo Là³pez LIndelöf-Nilsson Nelsinho
César

Besiktas 4-2-3-1

Tosun
Sahan Arslan Quaresma
Ozyakup Hutchinson
Erkin Marcelo Tosic Gönül
Zengin

Det som gör att jag spelar på hemmalaget här är framförallt att Benfica känns betydligt tyngre än Besiktas. Benfica har många års erfarenhet av internationell toppfotboll och det bör inte underskattas. Hemmaplansfördelen är även en faktor som spelar in och jag tror att portugiserna vill koppla ett grepp om gruppen direkt. Vi får heller inte glömma att Benfica sånär tog sig ända till en semifinal förra året..

Minuset för Benfica är att man har en tung skadelista. Men det ska även nämnas att Benfica klarade sig galant förra säsongen trots att man hade längre skador på flera nyckelspelare. Då passade en viss Nilsson-Lindelöf på att presentera sig på allvar och han förväntas även starta ikväll.

Benfica till 1,80 på Bwin hugger jag.

Tippar 2-0, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip