Måndagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Benito Villamarín där Real Betis är på jakt efter sin fjärde raka ligaseger när de tar emot formlösa Deportivo Alaves. Betis har med en god form klättrat upp på en sjätte plats i tabellen, som ger laget en kvalplats i Europa League. Alaves har å andra sidan tre raka förluster bakom sig och ligger nästsist i tabellen. Säsongens första möte vanns av Betis med 1 - 0 borta på Mendizorrotza i Vitoria-Gasteiz och jag är säker på att Betis tar tre nya poäng igen.

Det är imponerande att Betis har lyckats plocka 39 poäng från 25 matcher. Inför omgången har de tre poäng upp till femman Real Sociedad men hela nio poäng upp till ärkerivalen Sevilla - som har den sista Champions League platsen. Det som har varit den stora skillnaden för Betis denna säsong är antalet segrar, då laget har vunnit 12 av sina matcher. Formen är fin med fyra segrar på de fem senaste matcher, där de har slagit Osasuna, Villarreal, Getafe och senast Cadiz - och bara släppt in ett mål.

Till denna match kommer Betis att få klara sig utan Borja Iglesias, Victor Camarasa och Dani Martins medan Marc Bartra är tveksam till start. Laget har klarat sig bra utan dem ett tag nu. Positiva nyheter är att William Carvalho är tillgänglig efter en avstängning, medan Nabil Fekir är tillbaka efter en skada. Gästerna Alaves har bara ett avbräck på Rodrigo Ely men formen är under all kritik med tre raka förluster över Barcelona med 1 - 5, Real Sociedad med 0 - 4 och senast Osasuna med 0 - 1.

Då Alaves har stora problem i sin offensiv, som bara har nätat två gånger på de fem senaste matcher, samtidigt som defensiven har läckt in mål bakåt har jag svårt att se Alaves, som dessutom är svaga på bortaplan, resa iväg med några poäng som helst ifrån detta tuffa mötet. Tränaren Manuel Pellegrini har fått ordning och reda i Betis, som har hittat ett sätt att vinna matcher utan att släppa in många mål. Det gör att jag känner mig trygg i att spela på att Betis tar en fjärde raka seger i La Liga.

Speltips Betis - Alaves:
1 - odds 1.77 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Betis:
Joel Robles, Juan Miranda, Sidnei, Aissa Mandi, Emerson Aparecido, Andres Guardado, Guido Rodriguez, Nabil Fekir, Sergio Canales, Aitor Ruibal García & Juanmi.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Alaves:
Fernando Pacheco, Ximo Navarro, Victor Laguardia, Florian Lejeune, Ruben Duarte, Facundo Pellistri, Rodrigo Battaglia, Manu Garcia, Luis Rioja, Édgar Méndez & Joselu.
---

This is the stats tab
This is the post tip