Omgång 13 i den spanska La Liga avslutas med ett glödhet Derbi Sevillano möte mellan Real Betis och Sevilla på Benito Villamarin Stadium. Båda lagen har spelat ute i Europa i veckan, där båda också har förlorat sina matcher. Betis har hamnat i en svacka, där det även blev en förlust i La Liga senast. Sevilla är alltid svårslagna och ska ses som en given favorit i derbyt.

Det är en tuff period för Betis, som annars har börjat så bra i La Liga. De ligger på en femte plats i tabellen, där de har spottat in mål, både i ligaspelet samt i Europa League. Dock har de hamnat i en rejäl svacka med hela 7 insläppta mål på de två senaste matcherna. Först blev det en ligaförlust mot de regerande La Liga mästarna Atletico Madrid med 0 - 3. Vidare åkte de på storstryk mot ett skadedrabbat Leverkusen med 0 - 4 på Bayarena i Europa League. Det är för många insläppta mål för att inte reagera.

Sevilla har gjort det bättre i La Liga, där de ligger på en tredje plats, med en match mindre spelad. Med lika många poäng som stormakten Real Madrid, har Sevilla bara en poäng upp till Alexander Isaks Real Sociedad, inför omgången - som är tabellettan. Med bara sju insläppta mål totalt är Sevilla det laget som har släppt in minst mål av alla. I veckan behövde de inte resa utan tog emot Lille i Champions League, där de tappade en 1 - 0 ledning till en 1 - 2 förlust. Slarvigt. Dock inget som händer Sevilla ofta.

I La Liga har Sevilla bara en enda förlust, som kom mot Granada. Annars har det blivit sju segrar och tre oavgjorda matcher. Sevillas dagsform är bättre, med en komfortabel 2 - 0 seger mot Osasuna på hemmaplan. Att Sevilla har fått spela hemma, till skillnad från Betis som har rest mycket, är en klar fördel. Att Sevilla dessutom har en dags längre vila är ytterligare en faktor.

I mitt tycke är Sevilla det klart starkare laget. Därmed lägger jag ett spel på en Sevilla seger på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en Betis seger och vinst vid en Sevilla seger.

Speltips Betis - Sevilla:
2 asian 0 (samma som Sevilla draw no bet) - odds 1.75 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Betis:
Claudio Bravo, Hector Bellerin, German Pezzella, Edgar Gonzalez, Alex Moreno, Andres Guardado, Guido Rodriguez, Sergio Canales, Nabil Fekir, Rodri & Willian Jose.

Bekräftad startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Gonzalo Montiel, Jules Kounde, Diego Carlos, Marcos Acuna, Ivan Rakitic, Fernando Neves, Joan Jordan, Lucas Ocampos, Rafa Mir & Erik Lamela.
---

This is the stats tab
This is the post tip