Semifinal nummer två av den spanska cupen, där det första mötet mellan Betis och Valencia äger rum på Benito Villamarin. Marknaden har hemmalaget Betis som en liten favorit och det är väl förståligt med tanke på hur svårt det är att göra mål på Benito Villamarin. Betis klarade av att hållan nollan mot tabell tvåan Atletico Madrid och Valencia har inte direkt spottat in mål på bortaplan i den spanska cupen. Därmed finns det ett värde i att vi inte får se något målkalas i det första av två möten.

Det är tacksamt att spela under spelen på Betis. Jag rekade att båda lag inte gör mål i matchen Betis mot Atletico Madrid. Där krävdes det ett straffmål av Sergio Canales för att fastställa slutresultatet 1 - 0. Det var imponerande att se hur Betis försvarade sig väl. Atletico Madrid fick endast två skott på mål i hela matchen. Nu är inte heller Betis något tokoffensivt lag så de kör också på resultat. Den senaste hemmamatchen i cupen slutade 1 - 1 mot Espanyol och dessförinnan blev det mållöst mot Real Sociedad, så jag ser ingen anledning till att trenden ska brytas mot Valencia.

Det handlar inte bara om att Valencia är starka i defensiven, men även att de inte har gjort så många mål på bortaplan i cupen. Om vi början med försvaret så är Valencia det laget som har släppt in minst mål i La Liga, efter Atletico Madrid och Getafe. Då har Valencia precis spelat 2 - 2 borta mot Barcelona. I den matchen gjorde Messi kvitteringsmålet, som sedan blev slutresultatet. Men att Valencia lyckades hållan nollan de sista 30 minuter borta mot Barcelona visar hur starka de är.

I offensiven så är Valencia givetvis skickliga. Mot sämre lag gör de massvis av mål. De har anfallare som har kommit igång ordenligt. Kevin Gameiro, Rodrigo Moreno och Santi Mina har samtliga hittat en bra form. Dock är det annorlunda när Valencia dels spelar på bortaplan och dels möter defensivt skickliga lag. I den spanska cupen blev det noll mål senast mot Getafe och dessförinnan bara ett mål mot offensiva Sporting Gijon. I båda bortamatcherna förlorade Valencia det första mötet, för att sedan vinna hemmamötet stort och avancera till denna semifinal.

Denna match är svår och mycket tuffare för båda lagen än vad motståndarna har varit tidigare i cupen. Ligamötet denna säsong, i september månad 2018 på Mestalla, slutade mållöst. Det är inte mycket som talar för att vi ska få se en annorlunda matchbild denna gång och jag är övertygad om att båda lagen kommer att vara försiktiga och spela på resultat.

Därmed finner jag ett värde i oddset 1,80 på att vi får se max två mål i matchen totalt. Så jag lägger ett spel på under 2,5 mål i matchen. Själva oddset hittas hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Betis: Pau Lopez, Aissa Mandi, Sidnei, Zouhair Feddal, Antonio Barragan, Wilfrid Kaptoum, Andres Guardado, Sergio Canales, Francis Guerrero, Loren Moron & Sergio Leon.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Valencia: Neto, Toni Lato, Gabriel Paulista, Ezequiel Garay, Cristiano Piccini, Denis Cheryshev, Dani Parejo, Francis Coquelin, Daniel Wass, Santi Mina & Rodrigo Moreno.
---

This is the stats tab
This is the post tip