Tuff premiär på San Mames väntar den spanska stormakten Real Madrid, då de ställs mot Athletic Bilbao, i den spanska La Liga. Medan Bilbao slutade på en åttonde plats förra säsongen blev Real Madrid tvåa - tio poäng efter ärkerivalen FC Barcelona. På hemmamark är Bilbao fullt kapabla till att slå vilket lag som helst och får, bland annat därför, mitt speltips i matchen.

En åttonde plats och bara två poäng bakom sjuan Osasuna, i kampen om en Europa Conference League kvalbiljett, blev facit för Bilbao. Under sommaren har truppen förstärkts med Inigo Ruiz de Galarreta från Mallorca och Javier Marton från Real Sociedad. Dock har Inigo Martinez dragit till Barca men tränaren Ernesto Valverde har lyckats behålla bröderna Nico Williams och Inaki Williams. Förberedelserna har varit bra, med ett 1 - 1 möte mot Premier League giganten Manchester United.

Även Real Madrid har gjort sitt för att förstärka truppen. Spelarna Jude Bellingham, Arda Guler, Fran Garcia och Joselu har tagits in, samt att Brahim Diaz är tillbaka efter att ha varit utlånad till Serie A klubben AC Milan. En stor förlust är X-faktorn Karim Benzema, som har dragit till Saudiarabien, samt målvakten Thibaut Courtois - som är korsbandsskadad. Enorma avbräck för tränaren Carlo Ancelotti, som knappast har fullgoda ersättare, vare sig i målet eller fram i banan.

Ett vidöppet möte?

Med två raka förluster bakom sig under försäsongen mot Barcelona och Juventus är inte formen helt på topp hos gästerna. Athletic Bilbao är ett erkänt svårspelat hemmalag, som inte ska ses som någon underdog i matchen. Poängchansen är lika stor.

Jag krånglar inte till det något mer utan spelar på att Real Madrid inte vinner premiären mot Athletic Bilbao.

Speltips Athletic Bilbao - Real Madrid:
1X. Odds 1.75 hos Lucky Sports.
This is the stats tab
This is the post tip