Bills (9-3) vs Jets (7-5) i en härliga matchup på svårspelade Highmark Stadium, Orchard Park. Två lag som imponerat i år, där kanske Jets är den största överraskningen till dags dato med hela sju segrar i bagaget och de behöver inte heller skämmas över dessa segrar. Bills har som förväntat gått rakt över suveränt och har nu tre raka segrar.

I den förra matchen lagen emellan vann Jets överraskande, men på det sätt som laget spelade då var förtjänstfullt. Borta mot Bills är dock ingen rolig uppgift. Jets är dock fullt dugliga i år med ett riktigt vasst defense, där secondaryn är en av ligans bästa. Kolla in rookie-CB Sauce Gardner och njut. I ett tandem med safety DJ Reed är det svårt att passa sig igenom Jets defense. När det gäller springspelet är det även där rätt jobbigt att möta Jets. Laget tillåter bara ca 18 poäng i snitt per match. Jets borde ha avgjort mot Vikings på den näst sista drajven senast, då de var 1st and goal 1 yard ut, men Vikings höll otroligt nog stången och kunde vinna med fem poäng.

Bills offensiv är dock inget att leka med. De ligger nr 3 i NFL med ett snitt på 27,8 poäng framåt och har några riktigt vassa receivers som QB-ässet Josh Allen kan leverera till. Det är klart att alla vill se en matchup mellan Jets Gardner och Bills Diggs i afton.

Bills skall vara klara favoriter, men jag säger pass på gällande Jets. De är riktigt jobbiga att möta. Det är därför +10 Jets måste vara hämtgurka i afton. Jag spelar det till oddset 1,90 hos bet365 och anser det vara NFLs bästa odds denna söndag.

Värt att notera:

1. Jets är helt skadefria för dagen, vilket får anses vara extremt värdefull i slutskedet av säsongen. Jets har en god chans att nå slutspelet i AFC om de vinner minst två matcher till. Jag tror det räcker. De som jagar bakom är Patriots, Chargers och Raiders, men dessa tre har stora bekymmer med att spela högkvalitativ boll över flera matcher i rad, vilket tar ner deras chanser. Jets har inte varit i slutspel sedan Bono i U2 köpte aktier i Facebook (numera Meta). Typ. Skämt åsido; 2011 var senast laget spelade slutspel.

2. När Jets besegrade Bills hemma på MetLife hade Bills bara 183 passade yards. Det var Bills absolut sämsta siffra framåt på hela säsongen. Allen sprang dock en hel del på marken istället, men som sagt; stänger Jets secondary ner Bills offensiv och kan hålla i Allen på marken, då är det stora möjligheter till att även vinna matchen. MEN. Bills är favoriter och skall så vara.

3. Vädermässigt blir det ingen dröm. Det talas om regn och snö om vartannat och det blir kyligt. Det borde finnas en god chans till att resultatet hamnar under totalen.

4. Bills har ett par skador på ett antal nyckelspelare, där LB Matt Milano (en av ligans bästa) troligen är borta och han är ryggraden i Bills defense som dock håller en mycket hög nivå även utan Milano.

5. Bills QB Allen är en fenomenal spelare. Han har till dags dato över 3 400 yards med 25 touchdowns till det. Men han snittar också 6,5 yards på marken per försök, vilket är bättre än flera "normala" RBs i ligan. Han är svår att ha koll på. Bills RB Singletary och Cook är ett bra tandem och de kommer gör allt för att Jets defense skall vara på tå. Cook har verkligen släppt till på slutet och levererade 86 yards mot Browns i en tidigare matchup. Bills offensiv är mångfacetterad och det är därför de är 9-3.

6. Jets-fans måste slicka sig om munnen när de ser de siffror som rookie-WR Garrett Wilson visar upp. Vilket år! Jag tycker han relativt enkelt är topp 10 bland alla wide receivers i NFL, trots att det är hans rookie-år. En enorm talang. Över de senaste två matcherna har Wilson plockat in 13 bollar för 257 yards med två touchdowns. Det är inte kattskit. Wilson är stenhård och hans router är exemplariska. Om Wilson fortsätter på den inslagna vägen kommer han slå Jets rookie-rekord gällande antal mottagna pass från 1995, då Wayne Chrebet tog emot 66 pass över den säsongen. Wilson har 57 i nuläget. Ha koll på Wilson idag.

7. Bills fick ett avbräck när giganten Von Miller åkte på en ACL och är borta resten av säsongen. Ha koll på den matchen-i-matchen mellan OL Morse hos Bills vs Jets DT Ruinen Williams. Den kommer bli sevärd och jag är övertygad om att Williams kommer vinna den fajten.

Som sagt; en riktigt kul match att vänta oss. Två bra lag och Jets känns som att deras rebuild ligger ett år före i tiden och kanske en bättre QB inför nästa år kommer göra dem till ett topp 10 lag framöver. Bills är som sagt svåra att besegra hemma och skall vara favoriter, men det kommer bli en relativt låg scoring game med tanke på det utlovade vädret. Jets har en chans, men Bills är rättmätiga favoriter. Det jag gillar är att vi får 1,90 i odds hos bet365 .com på Jets +10 och det anser jag vara ett klockrent spel. Så stor skillnad är det inte mellan lagen.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip