AIK gästar BK Häcken på onsdagen.
Mitt speltips: Under 0,5 mål i första halvlek. Samma spel som 0-0 rätt resultat i första halvlek.
2.70 hos Casumo , Unibet & LeoVegas .

Gnaget sliter rejält. Bara en seger senaste sex allsvenska matcherna och flera skador som stör. Framför allt saknas offensiva tilltänkta nyckelspelare som Bahoui, Sigthorsson och Otieno. Senaste matcherna har även Asani och Silva varit out, vilket gör att alternativen är få. Nu är visserligen Bahoui med i truppen för första gången i år, men tvivlar på att han är startredo. Spelare som Seb Larsson och Goitom får spela 90 minuter match efter match, vilket knappast är optimalt med tanke på deras ålder. Spelet ser inte särskilt bra ut offensivt och de skapar inte alls många målchanser. Senast kom första målet till efter en osannolik målvaktstavla då Varbergskeepern missbedömde en hästspark från AIK-målvakten på andra sidan planen. Bollen studsade över Varbergsmålvakten och Goitom kunde bomba in 1-0 i ett öppet mål. Vid sidan av det skapade inte AIK särskilt mycket där. Har varit så ett flertal matcher i rad faktiskt.

Defensivt tycker jag det ser lite bättre ut än tidigare. Verkar delvis ha släppt det extrema man-man-spelet som gav upphov till stora hål tidigare. Dessutom är Per Karlsson tillbaka i spel efter skada, veteranen är fortfarande en defensiv nyckelspelare oavsett spelsystem.

Räknar med att det är ett stukat AIK som kommer till konstgräset på Bravida. Varbergs sena kvittering var ytterligare en smäll på näsan för ett lag som nyligen förlorat mot Helsingborg och sent löst en tursam pinne hemma mot Falkenberg. Tror Norling och co. inser att de har större chans på poäng om det här blir en kontrollerad historia snarare än en öppen hawaiimatch - då är Häcken för bra.

Häcken kommer närmast från 2-2 mot Östersund. Släppte in två rätt billiga mål där och är nog besvikna på att de inte kunde hålla sin ledning. Det är de här kryssen mot lag som Falkenberg, Örebro och Östersund som gör att Häcken i slutändan slåss om plats 4-6 snarare än 1-3. Tycker annars deras defensiv är en av seriens främsta:
- En av seriens bästa målvakter i Abrahamsson.
- Stabilt och rutinerat mittbackspar i Tooivio och Lindgren.
- Ett mycket pålitligt centralt mittfältsblock i Friberg/Berggren eller om Faltsetas är inne och vikarierar.

Det är offensiven som är för ojämn. Irandust är stundtals en av de bästa i serien, men ganska ofta förblir han alltjämt anonym. Även flera andra spelare i Häcken är ojämna. Senast var Söderlund skadad - han är out igen. Det gör Häckens anfall betydligt mindre spetsigt.

Bägge lagen har bara två vilodagar inför den här matchen. Med tajt matchande blir det offensiva spelet ofta lidande då det är tunga ben och mindre skärpa. Dessutom tar det ett tag för lagen att hitta spelet då det ofta är ett par nya spelare i elvan.

Jag tror det här blir en tajt och taktisk match till att börja med. Tycker 2.70 är ett mycket bra odds på att det står 0-0 efter första halvlek. Jag tror det blir ett AIK som uppträder med stor respekt för Häcken och samtidigt har svårt att skapa egna målchanser. Häcken lär inte vilja bjuda på något heller inledningsvis.

This is the stats tab
This is the post tip