Stormöte i torsdagens allsvenska då MFF gästar BK Häcken.
Mitt speltips: Rak tvåa på bortalaget. Tror Malmö vinner detta.
2.20 hos Nordicbet & Betsafe .

Malmö gjorde en rätt svag första halvlek mot Mjällby i måndags. Men Tomasson matchade, enligt mig, inte bästa laget. På bänken satt spelare som Thelin, Nalic, Rieks, Traustasson, Rakip och Safari. Kan lätt rotera in fem-sex fräscha spelare här utan att det borde innebära någon som helst kvalitetsminskning. Snarare tvärtom. Där har MFF en stor fördel med sin breda trupp med många spelare som håller ungefär likvärdig klass.

Vann till slut den matchen med 2-0, så ingen skada skedd även om det fanns mer att önska.

BK Häckens premiär var inte heller något för julgranen. Seg och tempofattig match med en miljon tekniska misstag. Finske nyförvärvet Tuominen såg inte vass ut och i Alexander Söderlunds skadefrånvaro sprang Gustaf Nilsson runt på topp och kändes tyvärr väldigt ofarlig. Har inte samma breda trupp som MFF, så kan inte rotera in likvärdig klass på samma sätt som skåningarna. Nyckelspelare som Lindgren (35), Friberg (34) och Toivio (32) är alla till åren komna och frågan är hur de hanterar det här tajta matchandet. Samtliga spelade 90 minuter i måndags.

I de första matcherna i Allsvenskan har det varit tydligt att spelarna är långt ifrån fulltränade. Mängder av spelare har fått kramp och många tränare har använt de fem bytena de har. Tycker det gör att Malmö har en stor fördel gentemot övriga lag i serien nu i början. Lägg till att Malmö redan från början ska vara ett snäpp bättre än Häcken och jag tycker det här känns som ett bra spel. Konstgräs till trots.

Speltips Häcken vs Malmö FF
2 - odds 2.20 hos Nordicbet & Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip