Häcken -1,5 i första halvlek spelas i deras cuppremiär mot Värnamo. Krävs tvåmålsledning i paus alltså.

Tror det här blir en behaglig tävlingspremiär för Häcken. Värnamo bygger nytt i år och saknar här Alexander Henningsson, York Rafael och Paulo Marcelo. Då ska sägas att truppen redan är tunn från scratch, vilket Roar Hansen varit inne på inför matchen. Inför i år har man tappat Oscar Johansson till Trelleborg och Melvin Frithzell till Helsingör - två tunga avbräck då det var lagets bästa målskyttar i fjol tillsammans med veteranen Cederqvist (som är kvar). Även Silka (Öster) har lämnat. Så det är många tongivande spelare som är out.

Fått in talangen A. Achinioti-Jönsson från Helsingborg, men han har mycket att bevisa enligt mig. Var rotationsspelare i HIF i fjol. Även Max Olsson (18-årig talang från MFF) har kommit in. Så det är ett lag omgärdat av vissa frågetecken - krävs att de unga spelarna tar kliv om Värnamo ska nå framgång i år.

Träningsmatcherna under försäsongen har inte sett bra ut. Två förluster (3-1 mot TFF och Helsingborg).

Häcken känns riktigt spännande den här säsongen.
Rutin/tyngd i Rasmus Lindgren, Erik Friberg och Alexander Faltsetas.
Klass i Paulinho, Peter Abrahamsson, Kamara, Viktor Lundberg och Nasiru Muhammed.
Potential i Kamara, Irandust och Mervan Celik (kan han hitta tillbaka till Gaisformen?).

Bra bredd i truppen och en försäsong som sett lovande ut. Har mött bra motstånd utan att släppa in ett enda mål än. Gjorde en bra allsvensk säsong i fjol under Micke Stahre (Go Quakes). Stahre fick det tidigare så sprudlande och stundtals naiva BK Häcken att bli lite mer cyniska. Alm känns som en perfekt förvaltare av det - blir en fortsättning för ett lag som i stora delar är samma som i fjol snarare än ett helt nytt spelsätt under ny tränare.

Ser framför mig en matchbild där ett begränsat Värnamo vill spela den positiva/naiva fotboll Roar Hansen står för. Tror att de kan bli ganska uppkäkade av ett BK Häcken som känns solida defensivt och har vassa offensiva pjäser som kan utnyttja misstag hos motståndaren på ett hänsynslöst sätt.

Ett minus-hcp på hela matchen kan vara ett annat spelalternativ. Jag väljer dock hcp-spelet för halvtid då jag tror ett starkt Häcken kommer ut starkt på hemmaplan mot ett Värnamo som jag sätter lite frågetecken kring.

This is the stats tab
This is the post tip