BK Häcken tar emot Västerås på lördagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på BK Häcken. Spelet sitter om Häcken vinner med 2+ mål.
Odds: 1.96 hos Unibet , LeoVegas , Casumo & 888sport .

Nu måste väl resan ta slut för VSK? Jag har, precis som många andra, imponerats av deras framfart i cupen. Inledde med att slå Malmö, därefter 0-0 mot HBK och sedan en enkel seger mot GAIS. Vann sedan mot ett rätt blekt Degerfors i förlängning förra helgen. Den segern var kanske extra stark då de även kostade på sig att missa en straff.

Dock ett stort avbräck här, då mittbackslagkaptenen Sean Sabetkar nyligen lämnat för Degerfors. En mycket bra spelare med flest minuter av alla i hela truppen under bältet förra säsongen. Kommer saknas här i en match där det troligen blir mycket försvarsspel.

Häcken har dragits med en del skadeproblem under våren. Tuominen, Abrahamsson och Irandust är långtidsskadade. Godswill Ekpolo, Martin Olsson, Yannick Adjoumani, Ali Youssef (ljumske), Patrik Wålemark och Samir Maarouf missade förra matchen och är troligen out även här. Även Erik Friberg skadades i segern mot Norrköping och missar nog här också. Så det saknas väl fyra-fem ordinarie startspelare. Men det finns rätt bra bredd i truppen trots allt:
- Målvaktspositionen täcks upp av Dahlberg som gjorde comeback senast.
- Faltsetas är en nedgradering mot Friberg, men helt ok ersättare.
- Irandust skulle ju ha sålts under vintern och ersättare har nog plockats in för honom. Ändå ett avbräck då han är vass när han är frisk.

Det negativa är att Allsvenskans kanske bästa ytterbackspar saknas. Men Alexander Jeremejeff ser vass ut som striker efter sitt proffsäventyr, Benie Traoré kan bli en attraktion i Allsvenskan, Leo Bengtsson ser bättre ut än i fjol och defensiven ser rätt stark ut på pappret. Hemma på Bravidas konstgräs är Häcken ofta starka med bra prestationer. Har vunnit cupen ett par gånger senaste åren och är nog sugna på att ta en ny titel - så räknar med fullt fokus på den här matchen. Nu har Häcken ett par avbräck, men jag tror de kommer stå i ungefär de här oddsen mot ett par av de sämsta allsvenska lagen den här säsongen och jag håller Västerås som ett sämre lag än så trots allt.

Även om Häcken inte går upp i en tvåmålsledning tidigt så är det här en cupmatch där Västerås förr eller senare måste gambla rejält för att försöka få till en kvittering. Då kan ett omställningsskickligt Häcken lätt såra VSK med ett kontringsmål.

3-1?

Häckens uttagna trupp: Truppen: Pontus Dahlberg, Jonathan Rasheed, Sebastian Lagerlund, Tobias Carlsson, Joona Toivio, Johan Hammar, Rasmus Lindgren, Oskar Sverrisson, Valgeir Fridriksson, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, William Milovanovic, Tobias Heintz, Benie Traore, Leo Bengtsson, Jack Lahne, Leonardo Farah Shahin, Ali Youssef, Alexander Jeremejeff, Axel Henriksson.

This is the stats tab
This is the post tip