Kan Lazio ta revansch för slakten de åkte på mot Bayern?

Senaste möten
Lazio - Bologna 2-1

Lazio - Bologna 2-0
Bologna - Lazio 2-2

Serie A
6. Lazio 23 13 4 6 38:30 43
12. Bologna 23 6 7 10 30:37 25

- hemma
11 4 3 4 19:20 15

Formen
F, F, V, O, O

Senaste match
Sassuolo - Bologna

Lazio borta
11 6 2 3 20:16 20

Formen
V, V, F, V, F

Senaste matcher
Lazio - Sampdoria 1-0
Lazio - Bayern München 1-4

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Bologna (4-2-3-1) Skorupski - De Silvestri, Danilo, Soumaoro, Dijks - Svanberg, Dominguez - Skov Olsen, Soriano, Sansone - Barrow

Saknar: Hickey (avstängd), Santander, Medel, Farago, Tomiyasu, Baldursson
Osäkra: -

Lazio (3-5-2) Reina - Patric, Hoedt, Acerbi - Lazzari, Milenkovic, Leiva, Luis Alberto, Marusic - Immobile, Correa

Saknar: Escalante (avstängd), Luiz Felipe, Radu
Osäkra: -

Som Laziosupporter var det en lång plåga att se Champions League-mötet mot Bayern München. 1-4 där tre av målen var såna mål du ser på division 7-nivå rent försvarsmässigt för Lazios del. De var uppenbart nervösa och det förstår jag det. Med den backtrion så var det en stor, stor risk att det skulle bli katastrof och det blev det. Som det är just nu har Lazio bara en riktigt bra mittback och det är Acerbi. Det kommer straffa dem fler gånger den här säsongen, men framförallt mot topplagen. Vi såg dem hålla nollan mot Sampdoria i senaste ligamatchen med samma trio och det kan räcka mot Bologna också. Luiz Felipe och Radu är på skadelistan och hade dem två spelat bredvid Acerbi hade Lazio haft en bra Serie A-backlinje. 2/3 är också rätt okej. Men att spela två stolpskott bredvid Acerbi, då går det som det gjorde i veckan mot Bayern.

Vi kan dock räkna med ett revanschsuget Lazio. Man har hugg på CL-plats och kommer naturligtvis inte spara sig. Bayernmötet är ju helt kört så det är bättre att gå fullt i lördagens ligamöte.
Bologna har tre raka utan förlust och ska inte underskattas. Slog Parma med 3-0 borta följt av 1-1 både mot Benevento och Sassuolo. Men Lazio är definitivt ett hack upp i kvalitet och jag tror ändå att gästerna tar det här. Oddset är så pass bra att jag väljer att prova för kvalitet finns i laget och matchen kommer att tas på allvar.

SPELTIPS
Jag spelar ett revanschsuget Lazio till 2.02 hos Unibet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip