12 2 2 8 7:29 8

Formen
F, F, F, V, F

Lyon - Guingamp 2-1

Det har inte varit någon rolig säsong. Vare sig för Bordeaux eller gästande småklubben Guingamp. Efter fyra raka torsk - cupspel inräknat - så tog Bordeaux en efterlängtad seger hemma mot Toulouse nu senast i söndags. Basic gav hemmalaget ledningen redan i den andra minuten innan Toulouse kvitterade i minut 70. Briand blev frälsaren åtta minuter från full tid och tre viktiga poäng som distanserade Bordeaux från botten. Nu har man elva poäng ned till kvalet och kan börja blicka uppåt för att rädda det som räddas kan av säsongen.

Guingamp ska vara ett tacksamt motstånd. Jumbon har mycket att spela för, med sex poäng upp till Dijon på kval, men kvaliteten finns inte där. Speciellt på bortaplan där Guingamp verkligen inte rosat marknaden. Blott två segrar på tolv försök, åtta förluster och 7-29 i målskillnad. Gästerna har två man avstängda. I Ligue 1 har man fyra raka torsk utan att göra mål.

0-9 (!!!!!!!) mot PSG (b)
0-1 mot Reims (h)
0-2 mot Lille (h)
1-2 mot Lyon (b)