Bordeaux kommer att få problem med att behålla sin fina start på Ligue 1 säsongen då Champions League semifinalisterna Lyon gästar dem på Nouveau Stade de Bordeaux. Lyon har också inlett säsongen lysande genom en stark 4 - 1 seger hemma mot Dijon. Trots att Lyon nådde en semifinalen i Champions League förra säsongen kommer de inte att spela någon europeisk fotboll denna säsong, så det är full fokus på den franska ligan och jakten på en topplacering. Då krävs det en seger mot Bordeaux.

Senast lagen möttes på Nouveau Stade de Bordeaux förra säsongen i Ligue 1, i januari år 2020, vann Lyon bortamötet rättvist med 2 - 1. Sedan dess har Bordeaux varit sig lika medan Lyon har steppat upp och spelar allt bättre för varje match.

Det har varit en lång vila för Bordeaux spelarna. Först hade de nio dagar på sig att återhämta sig från den mållösa debuten hemma mot Nantes innan det blev en 2 - 0 seger över Angers på bortaplan, i slutet av augusti månad. Tolv dagar senare är det dags att ta emot Lyon. Jag är inte helt övertygad om att denna långa vila är till någon stor fördel för Bordeaux spelarna, med tanke på att Lyon spelarna har hunnit spela Nations League för sina respektive länder och hållit igång tempot. Bordeaux ska ändå prisas för att inte ha släppt in något mål under inledningen, även om motståndet inte direkt har hotat så mycket heller.

Lyons sätt att studsa tillbaka efter Champions League förlusten mot Bayern München är imponerande. Trots att de låg under i matchen mot Dijon kom de snabbt tillbaka, kvitterade och därefter tog över kommandot helt i matchen. Än så länge har de lyckats behålla sina nyckelspelare, även om en del av dem "ryktas" på väg till större klubbar. Den enda förlusten är backen Marcal, som har gått till Wolverhampton, men det finns goda ersättare i truppen. I övrigt är alla tillgängliga för Lyon tränaren Rudi Garcia.

Detta blir en härlig kamp mellan två lag som är skickliga på att försvara sig. Däremot är Lyons offensiv flera nivåer högre och där råder det klasskillnad, i mitt tycke. Det är målgaranti när Lyon spelar i Ligue 1 och så ska det vara även i denna match. Så jag är övertygad om att Lyon gör fler mål än vad de släpper in mot Bordeaux. Därmed spelar jag på en rak Lyon seger i matchen.

Speltips Bordeaux - Lyon:
2 - odds 1.92 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Bordeaux:
Benoit Costil, Loris Benito, Laurent Koscielny, Paul Baysse, Youssouf Sabaly, Toma Basic, Otavio, Rémi Oudin, Nicolas De Preville, Ui-Jo Hwang & Samuel Kalu.

Bekräftad startelva - Lyon:
Anthony Lopes, Jason Denayer, Marcelo, Joachim Andersen, Léo Dubois, Maxence Caqueret, Bruno Guimarães, Memphis Depay, Maxwel Cornet, Moussa Dembele & Karl Toko Ekambi.
---

This is the stats tab
This is the post tip