Det har inte varit någon rolig säsong för Bordeaux som är van att kriga högre upp än vad man gör nu.
Nu gäller det att göra det bästa av det som finns kvar, och kanske kanske lösa en europaplats.
Man har en match mindre spelad än konkurrenterna ovan, så en vinst idag och man har faktiskt häng på dem. Trots en usel säsong med Bordeaux-mått mätt.
Man fick vinna senast efter ett sent segermål av Henri Saivet. En bra energihöjare för vad som komma skall den här kvällen. En match som passande ligger och simmar lite mellan de båda CL-matcherna.

Återigen en hemmamatch. Och Bordeaux gästas av ett bortasvagt Lorient, ett fint tillfälle för att smälla dit en andra raka vinst.
För det är inte bara det att gästerna är svaga borta, men har dessutom ett skadetrassel de helst bara vill glömma.
Lamine Gassama, Yann Jouffre, Fabien Audard, Mathieu Coutadeur och Fabien Audard är alla fortfarande skadade. Lägg till en avstängning på Alain Traoré och det ser knappast bättre ut.
Och för att syna en utav spelarna här ovan lite extra så är det ett jättetapp att poängmittfältaren Yann Jouffre inte är tillgänglig. Med sina sex mål och sex assist är han förstås omöjlig att ersätta på ett vettigt sätt.

Nu är inte heller Bordeaux förskonade från skador. Det finns avbräck framåt i framförallt Jussiàª. Men det är inte i samma grad som problemen Lorient har att brottas med.
Det i kombination att Bordeaux fick vinna senast, tveksam form på ett bortasvagt Lorient och att hemmalaget känner häng på lagen ovanför så känns den här ettan klart spelvärd.

Matchen sänds dessutom på bet365 -------

This is the stats tab
This is the post tip