Bournemouth som kom tvåa i the Championship förra året tar i hemmapremiären emot Aston Villa, som förra året placerade sig på en fjortondeplats i Premier League. I vanliga fall finns det kanske anledning vara försiktig med att gå emot nykomlingar vid hemmapremiär, men jag tror att det finns goda skäl till att kika på Villa-sidan i det här fallet.

Bournemouth nådde automatisk uppflyttning till Premier League via sin tabellplacering förra året. Sedan dess har man tappat åtta spelare, varav i vart fall två-tre någorlunda regelbundna startspelare och flera av de andra fick kontinuerlig speltid. De som försvunnit har i sin tur endast ersatts endast med två nyförvärv; Joe Rothwell och Ryan Fredericks, vilka båda ser ut att saknas under säsongsinledningen på grund av skador. Inget transferfönster som sätter skräck i någon direkt. Scott Parker har under veckan vädrat sitt missnöje i media och konstaterade då bland annat att truppen ser "mycket svagare ut än förra året" och att han "knappt har några försvarare". Resultaten under försäsongen har dessutom lämnat en del i övrigt att önska. En inledande 2-1 seger över League 1-gänget Sheffield Wednesday har följts upp med förluster mot Braga, Bristol City och Real Sociedad.

Aston Villa har under sommaren förstärkt truppen på ett imponerande sätt, där bland andra Diego Carlos, Boubacar Kamara och Philippe Coutinho (förra året i Villa på lån) värvats Det är spelare som kommer att spela regelbundet och göra laget bättre. Aston Villa har dessutom imponerat under försäsongen och tagit fyra segrar och spelat en oavgjord match mot såväl mer som mindre imponerande motstånd. Leon Bailey, som mestadels var skadad under sin premiärsäsong, har varit ett utropstecken under träningsmatcherna och får nästintill betraktas som ett nyförvärv. Aston Villa ser alltså ut att vara vid god form för dagen och bör därför vara ett intressant val till dryga två gånger pengarna mot ett allt annat än stabilt Bournemouth.

/Eraklet
https://bettin.gs/eraklet?u=1

This is the stats tab
This is the post tip