Det är dags för kvartsfinal för den mest ärofyllda inhemska cupen i världen; FA-cupen.
Nu när det bara återstår åtta lag tar så klart alla den mer eller mindre helt seriöst.
Möjligen man släpper lite fokus på den om man jagar Premier League-uppflyttning...

Southampton gjorde en grym första 1/3-del av Premier League och hade faktiskt serieledningen ett kort tag. Efter jul kom både skador och avstängningar och det ihop med lite oflyt (bara Brighton kan ha haft mer stolpe-ut) och man har rasat som en sten genom tabellen.
Men man slog nyligen Sheffield United på bortaplan och det gör att man har sju sköna poäng till nedflyttningsstrecket, och dessutom ett par lag bakom sig och strecket. Så det är ingen kris.
Nu är de FA-cupen och min känsla är att man vill rädda säsongen med att ta sig till Wembley –så det blir fullt "blås" mot Bournemouth.

Southampton saknar åter Danny Ings samt Oriol Romeu annars ser det allt bättre ut på skadefronten. Man har fina spelare i fint slag som James Ward-Prowse, Che Adams (mål i tre matcher på raken).
Bournemouth då?
Varit en liten besvikelse i Championship, men vann senast, och har nu häng på en PL-kvalplats i alla fall. Är ny ligasjua. Men segern mot Swansea kostade på, största stjärnan Junior Stanislas (29/10) klev av skadad. Och han kommer inte spela i FA-cupen.
Även Lloyd Kelly (30/0), engelsk U21-landslagsman, kommer inte till spel. Problemen slutar inte där, Jefferson Lerma (34/2), innermitt, är avstängd medan Shane Long (8/2) är cupspärrad (får ej möta The Saints som är hans arbetsgivare). Sedan tidigare saknas en tung trio i David Brooks (24/3), Adam Smith (33/0) och Lewis Cook (31/1).

Nej, det här borde Southampton ta på både klass, truppläge och mer vilja.
Tvåan spelas till 2.10 hos bet365 .

Troliga startelvor.
Bournemouth: Begovic; Stacey, Carter-Vickers, Cook, Rico; Pearson, Billing, Wilshere; Riquelme, Surridge, Danjuma
Southampton: Forster; Walker-Peters, Salisu, Bednarek, Bertrand; Armstrong, Ward-Prowse, Diallo, Djenepo; Adams, Redmond.

This is the stats tab
This is the post tip