Rak seger för BK Häcken spelas i måndagens match mot BP.

Bortalaget kommer med en moralboostande seger i ryggen då de avgjorde till 1-0 hemma mot Kalmar rätt sent. Var det klart bättre laget och det var betydligt närmare 2-0 än 1-1. Har varit inne på det ett par gånger under vintern/våren:
Häcken blir starka i år. Alm är en slug tränare som kan Allsvenskan och i truppen finns en bra mix av rutin, ren klass, unga spelare som kan ta utvecklingskliv och målskyttar. En sån som El-Kabir blir nog bara bättre ju mer träning han får. Bra bredd både bakåt och framåt. Inga skador som stör truppmässigt, alla keyspelare är tillgängliga.

BP gjorde väl en helt okej insats mot Norrköping i premiären. Förlorade ändå med 2-1 och det var faktiskt rättvist. Peking kunde gjort fler mål än de två som det blev. Har ett helt nytt lag i år jämfört med i fjol, så är lite svårbedömda, men det känns självklart att de kommer kriga i botten.

Skiljer en klass på lagen i min bok. Häcken är stabila bakåt och har många spelare som kan avgöra framåt. BP:s sätt att vilja spela boll tror jag kommer passa bortalaget utmärkt. Får Irandust, Muhammed, Kamara, Paulinho, EL-Kabir m.fl. en del ytor att jobba med lär det smälla ett par gånger om.

Tror Häcken reder ut det här till slut - ska vi säga 1-3?

Bethard ger 2.00 i odds.

This is the stats tab
This is the post tip