Speltips: X2 till 1.91 hos Pinnacle

_____

Nykomlingsmöte mellan två lag som inte direkt har känts som nykomlingar i år. De har tagit många poäng hittills och imponerar stundtals med sina prestationer. Nu är det däremot andra lag som börjar komma igång i botten och då gäller det att öka poängskörden och inte slappna av för tidigt. Det känns som att vi kan få se fler nyförvärv innan transferfönstret stänger för att spetsa till höstsäsongen ytterligare.

BP
Senaste match: AIK - BP 2-2
xG: 1.92 - 1.83
Skott/Skott på mål: 23/5 - 14/4
Hörnor: 4-4
En väldigt bra första halvlek av BP som faktiskt dominerar och rättvist tar ledningen på Friends. Åker dessvärre på ett sent kvitteringsmål precis före halvtidsvisslan som gör att AIK får energi i paus. Andra halvlek kunde slutat lite hursomhelst men där är det på det stora hela acceptabelt med en poäng, trots en väldigt sen kvittering av AIK. Surt för BP men som har mycket i prestationen att ta med sig.

Halmstad
Senaste match: Halmstad - IFK Norrköping 1-3
xG: 0.77 - 2.38
Skott/Skott på mål: 11/5 - 18/7
Hörnor: 3-3
Hemmalaget började matchen lovande och taggat. Gör 1-0 men blir bortdömt felaktigt(?) för offside, därefter får de snabbt sin utdelning genom Al Ammari på nick. Sedan vänder Peking helt på matchen inom loppet av två minuter där försvarsspelet inte hänger med hos hemmalaget. Andra halvleken var öppen och kunde slutat lite hursomhelst innan Peking kunde punktera matchen genom ett skott från halva planen när Marko Johansson stod långt ut. Inte direkt den bästa starten för målvakten som släppt in sex mål på två matcher nu.

Truppläget hos båda lagen ser bra ut och inga nya avstängningar/skador att rapportera.

Halmstad måste hitta tillbaka till sitt signum - passande möte här?

Back to Basic för Halmstad som återigen måste få ordning på sitt försvarsspel. Tre raka förluster och 11 insläppta mål, vad är det som händer egentligen? Ja, det mentala spelet har inte direkt gått att känna igen och det har sett spretigt och ängsligt ut på planen. Kanske kommer nu en mer passande match där man behöver hitta rätt igen, innan det börjar bli tuffare spelschema så småningom. BP är ett väldigt bra lag men deras spel är som allra bäst när de möter lag som kontrollerar spelet som du kan ställa om snabbt på. Nu kommer de säkerligen möta ett mer kompakt Halmstad som måste hitta tillbaka till defensiven men som också har en del omställningshot där BP får se upp med. Däremot så blir det en utmaning att spela på konstgräs för gästerna där BP ofta visar sig starkt. BP har dock fortfarande svårt att ta poäng även om de ofta spelar bra. Här gillar jag mer oddset på Halmstad och tror de får med sig poäng i det jämna mötet.

Speltips: X2 till 1.91 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip