Tar över 2,5 mål i BP-Östersund.

Ännu en måstematch för Östersund, som ligger på (sett till förväntningarna) smått osannolika 15:e plats med endast tre gjorda mål framåt. Potters gäng måste börja vinna matcher, kryss är inte bra nog.

Det är mycket som inte stämt för ÖFK hittills:
- Vid sidan av planen är det stöket med ordförande Kindberg, som knappast påverkar laget positivt.
- Dessutom finns det en del frågetecken kring hur säsongsupplägget med EL påverkar formen, som kanske toppades för tidigt?
- Det kanske mest påtagliga rent spelmässigt är att offensiven inte fungerat alls. Bollen har rullats runt, runt, runt innan en kantspelare försökt skjuta in ett lågt inlägg i straffområdet där en ensam striker ställts mot fyra-fem försvarare. Flera lag har försvarat lågt och sårat ÖFK i omställningarna. Två av tre gjorda mål har varit långskott.
- Laget väntar dessutom fortfarande på att få hålla nollan i Allsvenskan.

När det gäller ÖFK:s offensiv så tror jag BP kan passa bra som motstånd. Tror inte Brommapojkarna kommer parkera bussen alltför extremt - dessutom har BP släppt in flest mål i serien. De höll nollan mot Häcken, men det var sedan Alms gäng dragit på sig två röda kort. Så jag blir väldigt förvånad om inte Östersund gör mål här.

Kan BP göra det då? Ja, varför inte. ÖFK har ännu inte hållit nollan och BP gjorde mål borta mot MFF senast. Skapade även en hel del chanser mot Bajen på Tele 2 - så visst finns kapacitet i nykomlingen. Matchbildsmässigt tror jag som sagt inte BP parkerar buss och går för 0-0 här - även dem behöver poäng.

ÖFK skulle kunna slå en ö2,5 lina på egen hand här om de får relativt tidig utdelning och sen får anfalla mot försvar som inte är totalt samlade i 90 minuter. Men jag tror som sagt BP har hygglig chans att göra mål också och kryss vill nog ingen ha här, framför allt inte ÖFK.

Så...ska vi säga 1-3?

This is the stats tab
This is the post tip