Braga:

Hade inga som helst bekymmer i den tredje kvalrundan till Champions League där man enkelt besegrade serbiska Backa Topola med sammanlagt 7-1. Braga hade en fin fjolårssäsong där man slutade trea i portugisiska ligan och har goda förhoppningar om att kunna skörda framgångar även denna säsong när Artur Jorge adderat större truppbredd med spelare som José Fonte, Rony Lopes och Rodrigo Salazar.

Årets ligasäsong inleddes inte fullt lika övertygande med förlust mot Famalicão, där inblandningen i Europaspel måhända stal lite fokus, men i andra omgången togs säsongens första seger när Chaves besegrades med 4-2.

Panathinaikos:

Hade en betydligt bökigare resa i förra kvalrundan än Braga. Panathinaikos var på väg ur efter att ha hamnat i 0-2-underläge mot Marseille efter en dubbelsalva från Pierre-Emerick Aubameyang, men i den 99:e minuten (!) lyckades Fotis Ioannidis reducera, vilket var tillräckligt för att ta kvalmötet till förlängning efter Panathinaikos seger på grekisk mark. Förlängning blev straffar och väl där gick grekerna segrande ur striden.

Till skillnad från många av kvalmotståndarna har den grekiska ligasäsongen inte sparkat i gång ännu, vilket den gör för Panathinaikos del på lördag.

Braga rimlig favorit

Braga gjorde en fin fjolårssäsong och har förstärkt laget ytterligare i år för att vara bättre rustat för att utkämpa strider på flera fronter och även om Panathinaikos visade mot OM att man inte ska underskattas så tycker jag Braga är rimlig favorit i det här dubbelmötet med goda möjligheter att inleda med en seger på hemmaplan. Ettan finns till 1,66 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip