Speltips: BLGM och över 2,5 mål i matchen till 1.90.

Norska SK Brann tar emot AZ Alkmaar i det andra av två möten mellan lagen i kvalet till Conference League. Brann lyckades faktiskt få med sig ett kryss från bortamötet med AZ, vilket får ses som en rejäl skräll.

Matchen i Nederländerna senast var faktiskt jämn sett till statistiken, och Brann ska absolut inte skämmas för poängen man fick med sig. Faktum är att Brann, som faktiskt är nykomlingen den här säsongen i norska högstaligan, har gått som tåget den här säsongen. Formen på slutet har varit något svagare, men det är fortfarande en mycket fin säsong.
Man kommer senast från en 5-1 seger mot Aalesund på hemmaplan och placerar sig just nu på en femteplats i Eliteserien.

Känslan är att AZ Alkmaar har tappat en hel del den här säsongen. Viktiga spelare som Jesper Karlsson och Tijjani Reijnders har lämnat för Bologna respektive Milan, och även lagets målgörare Pavlidis ryktas bort. Man har trots det fått en stark start i ligan med två segrar på två matcher, men känslan är att man tagit ett steg bakåt den här säsongen.

Brann har skrälläge

Jag tror faktiskt norrmännen har bättre chans än vad oddssättarna vill få det till. Brann har imponerat stort den här säsongen, och man åker inte till Nederländerna och spelar jämnt mot AZ på slump. Man är ett lag som verkligen spelar rolig offensiv fotboll, men det kan också skapa ytor bakåt. I endast en av de tio senaste matcherna har man lyckats hålla nollan. Samtidigt är man extremt starka på hemmaplan. Endast en förlust på de tio senaste matcherna på hemmaplan är väldigt starka papper.

På förhand ska AZ vara favoriter, men kanske inte så pass stora som oddsen menar. Vill man sticka ut hakan en aning behöver inte 1X vara ett dåligt spel. Även Brann att kvalificera sig till 2.25 är spelvärt!

Jag väljer dock mållinan. Båda lagen har sin tyngd i offensiven. Brann spelar ett man-man orienterat försvarsspel vilket mycket väl kan passa AZ rätt bra. Men även vice versa. Jag tror på en målrik historia och spelar därför BLGM och över 2,5 mål i matchen till 1.90 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip