Natten till onsdag är det värt att brygga en extra kanna kaffe för att hålla sig vaken. Brasilien-Argentina gör upp i första Copa-semifinalen. Spelas i Belo Horizonte.
Mitt speltips: Brasilien vinner. Rak etta alltså.

Tre av fyra kvartsfinaler slutade 0-0 och det är väl rimligt att tro att det här blir en tajt historia också. Brasiliens 0-0 mot Paraguay var dessutom lagets andra mållösa match den här turneringen. Men jag tror ändå Brasilien drar det längsta strået här. Tycker laget borde kunna dra fördel av att de har fått en extradags vila inför den här matchen, vilket är viktigt i såna här tajta turneringar. Känslan är också att Brasiliens har lite större bredd, fler spelare som kan avgöra. Har sex målskyttar i den här turneringen hittills, vilket säger en del.

Ska också sägas att defensiven sett riktigt stark ut. Inte släppt in ett mål än och faktum är att de knappt släppt till en målchans heller. Otrolgit stabilt har det varit.

Argentina har sett tröga ut i den här turneringen. Föll rättvist mot Colombia i premiären och kryssade sedan mot Paraguay. Slog sedan Qatar utan att egentligen imponera innan man avfärdade ett rätt blekt Venezuela i kvartsfinalen. Jag tycker inte de här segrarna ska överskattas utan tycker det är tydligt att Argentina inte får ut vad de borde utifrån materialet de här. Ur ett större perspektiv är det en förlängning av den rätt så miserabla VM-turneringen de stod för i fjol. Mycket handlar om Messi naturligtvis, men han lyckas tyvärr inte komma loss på samma sätt i landslaget som i Barcelona.

Jag tycker brassarna känns mer kompletta och stabila som lag. Prestationerna i den här turneringen har varit bra och de kunde/borde mycket väl ha vunnit även 0-0-matcherna. Argentina har sin x-faktor i Messi och sina namn, men det ser alltsom oftast trögt ut offensivt och rörigt defensivt. Med hemmaplansfördel och lite extra vila tycker jag Brasilien ska ha bra chans att brotta ner Argentina över 90 minuter.

1/2-0?


This is the stats tab
This is the post tip