Fredagskvällen har en Premier League-match på menyn och detta från Amex Stadium där Crystal Palace gästar Brighton.

Hemmalaget går in i denna match som tabellnia och har i detta nu 27 poäng på kontot med 19 matcher spelade. Arsenal som är tabellfemma har 35 poäng på 20 matcher, så leker vi med tanken att Brighton tar full pott här, då har de bara fem poäng upp till en femteplats!

Fem senaste för Brighton är en hyggligt trevlig läsning. Värdarna noters nämligen för tre segrar, en oavgjord och en förlust. Förlusten kom på hemmagräs mot Wolves som vann här med 1-0, men sedan dess har Brighton fyra raka utan nederlag och senast slog de West Bromwich i FA-cupen efter förlängning.

Crystal Palace kommer på besök med delvis en match mer spelad då de är på 20 matcher, men i tabellen är de inte bättre än tolva. Bortalaget har 23 poäng inspelade och noteras för en målskillnad på 29-30. På resande fot har Crystal Palace nio framträdanden inför mötet med Brighton och på dessa har de gjort nio mål framåt samt släppt in 18.

Som bortalag har det totalt bara blivit sex poäng på nio försök och detta genom en seger, tre oavgjorda och fem förluster. Ser vi till gästernas fem senaste så har de två segrar, två förluster och en oavgjord. Senast slog de Millwall, även det i FA-cupen och detta med 2-1 på bortaplan. En "skön" seger eftersom de matchen innan kammade noll efter en 3-2-förlust i ligan mot West Ham på hemmagräs.

Historiskt sett har spelet "båda lagen gör mål" hittat hem i åtta av de tio senaste matcherna lagen emellan och jag tror att vi får se mål från både hemma- och bortalag även den här gången.

SPELTIPS
Båda lagen gör mål @ 2.00 hos Bethard .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

@video@https://www.youtube.com/watch?v=Ju0h12BGvk8@TV: 12 miljoner extra på Stryktipset!@end@

This is the stats tab
This is the post tip