Repris på lördagens PL-drama när Man United reser till Brighton igen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.
1.83 hos LeoVegas , Unibet & Casumo .

Ingen missade väl dramatiken i lördags när Brighton hade 25 träffar i virket innan de kvitterade till 2-2 i 95:e. Dessvärre för deras del bjöd de på en hörna som ledde fram till en straff. 3-2 till Man United då.

Nya förutsättningar här då det är ligacupmatch som väntar. Bägge lagen har roterat kraftigt i den här turneringen tidigare:
- Brighton har 4-0 mot Portsmouth och 2-0 mot Preston hittills.
- Man United har 3-0 mot Luton hittills.

Bägge tränarna har valt att spela med i stort sett nya lag i ligacupen jämfört med ligan. För Brightons del har det inneburit speltid för bland andra Gyökeres, Gross, Pröpper och Jahanbakhsh. Med Everton borta redan på lördag räknar jag med att det ånyo blir ett helt nytt lag.

För United räknar jag med speltid för Mata, Fred, James, Lingard, van de Beek, Lingard, Williams och Ighalo. Ett par av de tyngre pjäserna lär finnas med på bänken, redo att hoppa in om det behövs. Viktig match mot Spurs väntar i helgen, så mest fokus lär ligga där.

Även om det blir nya lag kommer spelsättet påminna om hur a-lagen spelar. För Brightons del innebär det ett passningsorienterat spel där man vill skapa och vara kreativa. Inte rädda för att konsekvent byga bakifrån, vilket gör att det finns viss risk för att de kan bli straffade stundtals.

Exakt hur Man United vill spela under Solskjaer vet jag egentligen inte, men det är ofta offensivt balanserat. Och en förväntad elva ser rätt så stark ut offensivt (för en match mot ett b-betonat Brighton) med spelare som Ighalo, Lingard, Fred, Mata, James m.fl.

Inget av lagen verkar prioritera ligacupen särskilt högt. Tror därför på en rätt öppen match där inget av lagen är särskilt sugna på att bevaka 0-0. Finns flera offensiva spelare i bägge lagen som borde försöka imponera sig in i respektive PL-elva. Borde finnas bra möjligheter för bägge lagen att näta här och jag tror inte vi stannar på 1-1.

Över 2,5 mål till de här oddsen känns mycket bra. 1.83 hos LeoVegas , Unibet & Casumo .

This is the stats tab
This is the post tip