Brighton v Aston Villa Över 2 mål - insatsen tillbaka om matchen skulle landa på två mål.

Att hemmalaget är inne i ett grymt slag just nu är ingen hemlighet. Det krattar över allt som kommer i deras vägen vilket inte minst 5-0 i senaste hemmamatchen mot toppkonkurrenten Norwich skvallrar om.
Anfallsesset Glenn Murray firade lilla julafton då och stod för inte mindre fyra fullträffar den dagen. Och utan att veta veteranens alla tidigare säsongsinledningar så har jag ju svårt att tro att han varit i närheten av liknande form än just nu.
Visst, han känner till Falmer Stadium utan och innan efter att ha gjort stor succé där under fyra säsonger tidigare, men nu vid 33 års ålder så ser han ut att peaka ordentligt.
Bildar tillsammans med Sam Baldock ett sylvasst (med Championship-mått mätt) anfallspar och vad hela laget visar nu så är de den lysande klaraste utmanaren till Newcastle om seriesegern.
Ett orosmoln för offensiven var annars om säsongens (hela ligans?) bästa spelare skulle komma till start.
Anthony Knockaert far gick tragiskt nyligen bort och han missade senaste ligamatchen pga det. Men är nu tillbaka i startelvan. Ett jätteplus för Brighton, i synnerhet för det offensiva spelet.

Aston Villa, ja. Vad ska man säga?
Agerade många stunder genant i Premier League i fjol. Började nu om på ny kula med ett gäng klart vettiga värvningar.
Men, som så många har fått erfara förr. Den här ligan är ingen dans på rosor. Villa har förtvivlat svårt att vinna fotbollsmatcher, därav en retsam mittenplacering.
Men en sak att komma ihåg, när många supportrar ser ett elände med säsongsstarten.
De har, faktiskt, bara förlorat lika många matcher som serieledande Newcastle. Tre.
Problemet för Villa är att de så väldigt sällan håller nollan. Men å andra sidan så gör de nästan alltid mål. Tyvärr sällan fler än motståndarna.

Och det är väl där jag är ute och fiskar lite efter här. Att vi kommer att få se mål.
Nu har man iof Ross McCormack avstängd. Men han har väl iof inte gjort den braksuccé man hoppats på.
Dock! I Gengäld tillkommer Jordan Ayew efter sin avstängning. Av dessa bägge så har jag ju klart hellre den sistnämnde på banan om man måste välja.
Bortalaget försämras också defensivt av att lagkaptenen, den defensive mittfältaren Mile Jedinak får trassligt att hinna hem från sitt landslagsuppdrag för Australien.

Brighton är Brighton. I synnerhet på hemmaplan. Har alla kanonjärer med.
Aston Villa förlorar sällan, men då handlar det inte om 0-0. Och skriker efter tre poäng.
Nog fan får vi se minst två mål den här fredagskvällen på Falmer Stadium ...

PS: Matchens direktsänds hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip