Intressant sen lördagsmatch i Premier League när Bunley tar emot Liverpool.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Finns till bra odds hos bet365 , FastBet eller SpeedyBet .

Liverpools fyra matcher den här säsongen:
4-1 mot Norwich.
1-1 mot Chelsea (Supercupen)
2-1 mot Southampton.
3-1 mot Arsenal.

Burnleys dito (jag räknar inte veckans Ligacuptorsk mot Sunderland, då de roterade kraftigt):
3-0 mot Southampton.
1-2 mot Arsenal.
1-1 mot Wolves.

Bägge lagen har gjort mål i fem av de här lagens sex PL-matcher alltså. Statistik är dock historia och ingen garant för att samma mönster ska upprepas i nya matcher. Men jag tycker det finns ett par intressanta faktorer som gömmer sig i de där siffrorna:
- För mig är det uppenbart att Liverpool saknar Alisson. Brassen inger trygghet och är en bättre målvakt än Adrian. Den senare är inte klappusel, men helt klart ett nedköp.
- Liverpool har släppt till en hel del målchanser i samtliga matcher hittills - att de släppt in mål har varit logiskt sett till chanserna motståndarna tillåtits skapa.
- Hos Burnley är Barnes stekhet. Bakom honom finns "jobbig att möta"-Wood, underskattade Gudmundsson och lurige McNeil. Lär också försöka göra det mesta av varje fast situation. Stod upp bra mot Arsenal på Emirates där de skapade en hel del.
- Burnley är alltid jobbiga att möta på bortaplan. De slog Spurs i våras och hade ledningen mot Liverpool i våras (1-3 till slut).

Liverpool har gjort mål i 39 av de 42 senaste PL-matcherna. Med Salah, Mané och Firmino kommer de inte gå mållösa från många matcher den här säsongen heller. Burnley håller i stort sett aldrig nollan mot de riktigt bra lagen. Så att "Pool" gör mål känner jag mig rätt bekväm med.

Så frågan är om Burnley gör det. Jag tror de har goda möjligheter till det med tanke på hur det sett ut i säsongsupptakten. Blev 3-1 till Liverpool i motsvarande match förra säsongen, kan se något liknande här.

This is the stats tab
This is the post tip