Speltips: BLGM/Ö 2,5 mål i matchen till 2.00 hos bet365 .

Äntligen dags för Premier League-fotboll igen! Under fredagskvällen sparkar Burnley och Manchester City igång sina säsonger på Turf Moor när nykomlingen ska försöka störa de regerande mästarna!

Efter att snöpligt ha förlorat Community Shield-finalen mot Arsenal på straffar ska nu City försöka få igång ligaspelet i rätt anda. Man har inför den här säsongen både tappat och fått in viktiga och bra spelare. Tappen av Ilkay Gundogan och Riyad Mahrez tror jag kommer vara mer kännbara än många tror. Gundogan var extremt viktig för sättet City ville spela på, medan Mahrez var en garanti för ett visst antal poäng varje år.
In har man istället fått Mateo Kovacic som säkert kan fylla ett tomrum centralt samt Josko Gvardiol som stärker upp försvarslinjen ytterligare. Jag räknar nog med att det kommer komma in både en och två värvningar innan fönstret stänger.

Vincent Kompanys Burnley imponerade på alla under förra säsongen när dem tog klivet upp till Englands finrum. Nu blir det dock något annat för den förre City-mittbacken. Det kontrollerande och fina spelet man bjöd på i Championship kommer bli tuffare att replikera i Premier League, men man är definitivt den nykomling som känns mest spännande i min bok.

Citys tendens att slappna av

Tro mig, jag kommer inte sitta och tro att Burnley ska slå City i denna premiär. Jag tror mycket väl City kan vinna med ett par bollar, likt man gjorde i mötet mellan lagen förra säsongen i FA-cupen där City vann med hela 6-0. Nu är vi dock i en annan situation. Lagen har inte spelat tävlingsfotboll på ett gäng månader, och en ligapremiär för en nykomling brukar innebära ett väldans tryck. Turf Moor är som väntat helt utsålt, och om Burnley inte lyckas stå upp mot City tror jag åtminstone man kommer bjuda upp till en rolig och underhållande fotbollsmatch.

Burnley är inte laget som ställer sig utanför sitt straffområde och försvarar sig en hel match. Visst kan säkert City vara så pass bra att man hamnar där ändå, men jag tror stenhårt på att man kommer försöka spela sitt spel i så stor utsträckning det bara går.

City har under en längre tid haft väldigt svårt att hålla nollor i fotbollsmatcher. vi har sett flertalet gånger överlägsna prestationer, men man lyckas ofta på något sätt släppa in ett mål på vägen. Vågar Burnley gå ut och göra sin grej tror jag mycket väl man kan peta in en boll bakom Ederson (som inte är världens bästa räddningsmålvakt). Man kan säkert släppa in någon boll eller tre också, men jag tror på en målrik historia oavsett där Burnley kan straffa City.

Fun fact: Citys tre bortamatcher mot nykomlingar förra året slutade med nätrassel åt båda hållen!

Mitt spel blir därför lite djärvt att båda lagen gör mål och att det blir över 2,5 mål i matchen till 2.00 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip