Cadiz krigar för sin överlevnad när de gästas av nykomligen Espanyol på Estadio Nuevo Mirandilla, i den spanska La Liga. Båda lag har inlett året med förluster i ligaspelet. Cadiz ligger nästsist i tabellen, med 4 poäng upp till säker mark. Espanyol gör en bra säsong och ligger i mitten av tabellen. Inget av lagen har ett särskilt starkt försvar. Då finns risker att båda släpper in mål.

Med 14 poäng efter 20 omgångar är Cadiz i trubbel. Formen är inget vidare med två raka förluster mot Sevilla och Osasuna - utan något mål framåt. Att släppa in totalt 34 mål vittnar om ett försvar som inte hör hemma i toppdivisionen. Det är bara tabelljumbon Levante som har släppt in fler mål. Hemmaspelet är inget vidare heller. Cadiz är det enda laget i La Liga som inte har vunnit en hemmamatch - på tio försök. I truppen saknas Jose Mari, Anthony Lozano och Jon Ander Garrido, på grund av skador.

Espanyol är ömsom vin, ömsom vatten. På hemmaplan är de starka. På bortaplan usla - med insläppta mål i 9 raka ligamatcher. En förlust blev det på hemmaplan mot Elche senast med 1 - 2. Skyttekungen Raul De Tomas gjorde sitt tionde mål för säsongen. Försvaret sov när Pere Milla nätade två gånger om innan 14 minuter var spelade i matchen. Espanyol har släppt in mål i 8 raka matcher, i alla tävlingar. Försvaret har avbräck på David Lopez, som är knäskadad samt Adria Pedrosa, som är avstängd.

1x2-oddsen känns relativt nyktra. Däremot finns det ett fint värde att hämta på att båda lagen fortsätter släppa in mål i ligaspelet. Därmed blir det ett spel på att båda lagen hittar nätmaskorna minst en gång vardera i matchen, till mer än dubbla pengar i odds.

Speltips Cadiz - Espanyol:
Båda lag gör mål - odds 2.10 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Cadiz:
Jeremias Ledesma, Alvaro Jimenez, Juan Cala, Victor Chust, Alfonso Espino, Ivan Chapela, Jens Jönsson, Alex Fernandez, Salvi Sanchez, Ruben Sobrino & Alvaro Negredo.

Preliminär startelva - Espanyol:
Diego Lopez, Didac Vidal, Sergi Gomez, Leandro Cabrera, Didac Vila, Keidi Bare, Sergi Darder, Nico Melamed, Adrian Embarba, Loren Moron & Raul de Tomas.
---

This is the stats tab
This is the post tip