Tabelljumbon Cagliari får besök av Atalanta på Sardegna Arena i Serie A. På förhand tycks detta vara en tuff utmaning för Cagliari, som bara har tagit sex poäng i tabellen. Formen är iskall trots att det finns goda resurser i truppen. Cagliari har ändå visat prov på stabilitet när de har fått spela på hemmaplan, där de har tagit nästan alla av sina poäng. Atalanta är ett topplag, som själva har slitit med formen. Det har inte blivit så många segrar denna säsong och speciellt inte med några stora siffror.

Det finns en ny regissör i Cagliari där Walter Mazzarri tillträdde som en tränare för bara några veckor sedan. I mitt tycke borde han få ordning på truppen, som ändå har många bra spelare som håller Serie A nivå. Brassen Joao Pedro har nätat hälften av lagets 12 mål. Offensiven är vass. Försvaret har varit sårbart. Dock med en ny tränare bör det bli bättre. Hemmaspelet brukar överlag vara bra, där de senast hade en ledning med 20 minuter kvar mot AS Roma men tappade den till en 1 - 2 förlust.

Atalanta har inte lyckats motsvara förväntningarna. En av anledningar kan vara att de fajtas på flera fronter. I veckan spelade de en tuff match mot Cristiano Ronaldos Manchester United. Det var ett krävande Champions League möte som slutade 2 - 2. I turneringen har Atalanta bara en seger efter fyra omgångar, som kom hemma mot Young Boys med 1 - 0. I Serie A har Atalanta segrat fem gånger efter elva omgångar, så det har blivit en hel del poängtapp. En annan anledning är att laget är skadedrabbat med Robin Gosens och lagkaptenen Rafael Toloi i sjukstugan samt Matteo Pessina och Hans Hateboer sedan tidigare.

De tre senaste möten mellan Cagliari och Atalanta på Sardegna Arena har slutat 0 - 1. Marknaden har Atalanta som favoriter till seger. Dock känns det inte som att det blir någon utklassning, då Cagliari har spelat bra på hemmaplan, samt att Atalanta har en veckomatch i benen. Handikapp linan är satt på +1,5 mål till Cagliari, som har råd att förlora matchen med ett mål i marginal.

Speltips Cagliari - Atalanta:
Cagliari +1,5 mål - odds 1.68 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Cagliari:
Alessio Cragno, Diego Godin, Luca Ceppitelli, Andrea Carboni, Nahitan Nandez, Alessandro Deiola, Kevin Strootman, Razvan Marin, Charalambos Lykogiannis, Joao Pedro & Leonardo Pavoletti.

Preliminär startelva - Atalanta:
Juan Musso, Merih Demiral, Berat Djimsiti, Jose Luis Palomino, Davide Zappacosta, Marten De Roon, Remo Freuler, Joakim Maehle, Mario Pasalic, Ruslan Malinovskyi & Luis Muriel.
---

This is the stats tab
This is the post tip