På Sardegna Arena inleder Lazio sin Serie A säsong när de gästar Cagliari på Sardinien. Cagliari har redan hunnit spela en match i ligan, som slutade oavgjort mot Sassuolo. Lazio kommer från en strålande säsong, där de tog en fjärde plats och får därmed spela Champions League fotboll. Cagliari landade på en 14:e plats, på den nedre halvan av tabellen och är klart det sämre laget. Lazio har vunnit de fyra senast inbördes möten och allting talar för att de tar en rak seger i match även denna gång.

Eusebio Di Francesco har med små resurser gjort det bra i Cagliari. Borta på Mapei Stadium hade Cagliari en ledning med ett mål från Giovanni Simeone i den 77:e minuten. Med bara tre minuter kvar av matchen kvitterade Sassuolo. Med sänkt huvud klev Cagliari spelarna av planen men resultatet var helt rättvist. Cagliari har Simeone och Joao Pedro på topp, som kan skapa oreda hos motståndarna. På skadelistan hittas Gaston Pereiro och Giuseppe Ciocci, som blir borta i ett par månader ytterligare.

Lazio har haft ambitioner att förstärka truppen, även om det hittills har gått sådär. Den enda spelaren som de har köpt in är anfallaren Vedat Muriqi, men han har testats positivt för Corona och missar matchen. Det gör även backen Luiz Felipe och Senad Lulić. Lazio är på jakt efter en försvarare, där holländaren Wesley Hoedt är det hetaste namnet på listan. I mitt tycke har Lazio redan en stark trupp med skyttekungen Ciro Immobile, som förra säsongen nästan gjorde ett mål per match. Det är stabilt!

Trots att Lazio vilade i första omgången är de varma i kläderna. Sedan Serie A slutade har de spelat fem träningsmatcher, där de har två kryss och tre vinster. Dessa ska tas med nypa salt, men faktum är att spelarna är igång och redo för säsongen. Cagliari är på alla sätt det mindre och sämre laget, som inte ska ha mycket att sätta emot mot ett topplag som Lazio, som förra säsongen snittade över två mål per match. Jag är övertygad om att Lazio får en bra start på säsongen och vinner sin första match.

Speltips Cagliari - Lazio:
2 - odds 1.72 hos Unibet , Casumo & LeoVegas .

Unibet livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Cagliari:
Alessio Cragno, Charalampos Lykogiannis, Ragnar Klavan, Sebastian Walukiewicz, Paolo Pancrazio Farago, Marko Rog, Răzvan Marin, Nahitan Nandez, João Pedro, Giovanni Simeone & Riccardo Sottil.

Bekräftad startelva - Lazio:
Thomas Strakosha, Patric, Francesco Acerbi, Stefan Daniel Radu, Manuel Lazzari, Lucas Leiva, Sergej Milinkovic-Savic, Luis Alberto, Adam Marusic, Joaquin Correa & Ciro Immobile.
---

This is the stats tab
This is the post tip