Calgary tar emot Pittsburgh natten till tisdag hemma i Scotiabank Saddledome, och hemmalaget bör ha bra chans att kliva av isen med en seger.

Calgary åkte på en tung förlust senast då man förlorade mot Winnipeg med 2-4 där gästerna gjorde det viktiga 2-3 målet med fem minuter kvar att spela, och det sista målet kom i öppen kasse.
Man gjorde dock en bra match där man skapade flest chanser i den tredje perioden, men pucken ville inte in.
Innan dess hade man fyra raka segrar där man även höll nollan i två av matcherna, så trots förlusten så ska formen vara bra.

På målvaktssidan har man Markström och Vladar som båda varit riktigt bra denna säsongen, och hittills är man det lag som släppt in minst mål i ligan, så defensiven är även bra.
Offensivt har man spelare som Tkachuk, Monahan, Gaudreau, Lindholm och Mangiapane, så det finns kvalitet i samtliga lagdelar och senast man mötte Pittsburgh blev det seger med 0-4, och här bör segerchansen återigen vara bra.

Pittsburgh förlorade sin senaste match mot svaga Montreal där man fick stryk med 3-6 efter ett riktigt målkalas i den tredje perioden.
Crosby stod för tre poäng i matchen och han gjorde det bra för laget.
Innan förlusten hade man en segersvit på fem matcher där man höll nollan i tre av matcherna, och målvakten Jarry har sett stabil ut.

Man har vassa spelare som Crosby, Guentzel, Letang och Kapanen i laget som håller en riktigt bra nivå.
Även Malkin och Rust finns i laget och den förstnämnda förväntas fortsatt saknas precis som Rust som saknats i de två sista matcherna, och det är två av lagets bästa spelare.

Calgary har gjort en fin säsong hittills och nu när man ställs mot Pittsburgh som ser ut att få klara sig utan Rust samt Malkin som ännu inte gjort debut denna säsongen så bör man ha en bra seger, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Markström (Unconfirmed) - Jarry (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT