8. Cardiff Metropolitan 19 6 3 10 26:31 21

Barry away
9 4 2 3 10:14 14

Formen
V, V, V, V, V

Båda lagens senaste match var på Boxing day - mot varandra. Nu retur direkt bara dagar senare. Bäste målskytten McLaggon gav Barry ledningen 20 minuter in i matchen, Cardiff MU:s bäste målskytt Evans kvitterade kort därpå innan Cotterill stänkte in målet som skulle bli matchens sista redan i den 38' minuten. 2-1 till Barry betydde lagets fjärde raka seger i ligan. På bortagräs är Barry seriens tredje bästa lag just nu med 4-2-3 på nio away days.

Cardiff MU:s hemmafacit är sisådär. 4-1-4 och två torsk på sina fyra senaste hemmamatcher. Detta mot tvåan Connah's Quay (1-2) och sjuan Aberywyth Town (2-3). Nu har Cardiff två raka torsk i serien. Förutom förlusten mot just Barry senast så åkte man på en rejäl käftsmäll borta mot Connah's (1-6).

Åtta insläppta på sina två senaste matcher, inte det bästa läget att möta serieledaren som man fick stryk av alldeles precis.

Med faktorerna ovan plus att gästerna trots allt skrapat ihop 20 poäng mer än Cardiff MU, har +8 i målskillnad medan Cardiff har -5.